avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Bună ziua ! Patru frați moștenesc din 1961 o casă și un teren. Pe terenul respectiv ,doi dintre ei și-au construit câte o casă. Ceilalți doi au dreptul la aceste case ,dacă nu au plătit niciun impozit timp de peste 50 de ani pe terenul și casa moștenită?
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
Sorin_Sorin_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sorin_Sorin_ , utilizator 20:51, 3 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toti fratii au cote-parti egale din dreptul de proprietate.

In masa partajabila sunt incluse casa, respectiv terenul aferent.

Constructiile edificate ulterior apartin persoanelor care au obtinut autorizatia de construire si le-au realizat efectiv.

(dreptul de proprietate se atesta prin autorizatia de construire ).


Oricare dintre frati se poate adresa instantei de judecata, in vederea partajarii, oricand.

Se poate solicita , in instanta , lotizarea efectiva a terenului, asa incat fiecare dintre coproprietari sa aiba fractionata o suprafata de teren.

Cei care au edificat respectivele locuinte vor solicita atribuirea terenului aferent.

In ipoteza in care terenul aferent este mai mare, ca suprafata, fata de cel al celorlalti frati, poate fi instituita o obligatia de plata printr-o sulta.

De asemenea, cei doi frati pot cere atribuirea terenului, urmand a -i despagubi pe ceilalti, conform cotelor -parti din dreptul de proprietate.


Sunt numeroase variante de imparteala, care se vor dispune si in functie de optiunile coproprietarilor.

Mulțumesc pentru răspuns ,dar este o problemă ,dacă nu am autorizație de construcție se poate dovedi că am construit casa cu ajutorul unor martori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sad cumparat cu legea 550/2002 neo871 neo871 Buna ziua, Am cuparat un spatiu cu alta destinatie in baza legii nr. 550/2002. In contract se spune ca am devenit (de fapt societatea mea) proprietarul unei ... (vezi toată discuția)
Cum se face atribuirea unui teren mostenit ? AlexGM AlexGM Avem urmatoarea speta: Doi mostenitori ( cu cote a cate 1/2 fiecare) pentru un teren cu deschiderea de 16 m si lungime de 1000m. Unul dintre ei ar dori sa-si ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe legea 18 - proprietate comuna pe cote-parti Helguzza Helguzza Speta: s-a reconstituit dreptul de proprietate in temeiul legii 18 direct pe numele mostenitorilor (identificati in cuprinsul tilului emis de comisia judeteana ... (vezi toată discuția)