avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal

Buna am si eu o intrebare daca sotul meu intra in prenatal poate lucra ca sofer in acelas timp cat are si prenatalul? Adica sa nusi opreasca activitatea la munca? Mentionez ca eu sunt caznica si nu pot beneficia de prenatal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 5 Iunie 2019
Buna ziua,
Sotul nu poate intra in concediul de maternitate (prenatal si postnatal,cele 126 de zile...), doar MAMA poate beneficia de acesta.
Tatal poate intra in Concediu Crestere Copil-CCC, concediul de care beneficiezi pana implineste varsta de de 2, sau 3 ani, copilul.
Pe durata acestui concediu nu poti realiza venituri legale* mai mari de vreo 6000 de lei pe an, altfel pierzi indemnizatia.
Tatal poate depune direct dosarul pentru stimulentul de insertie fara sa mai intre in CCC.
Mulțumesc frumos pentru informație.... Dacă soțul is face acel stimulent poate continua cu muncă și să beneficieze de bănuți cei dați de stat? Pentru acte la primărie trebe mers? Mulțumesc!
Daca tatal depune dosarul pentru stimulent , atunci va merge la serviviu si in plus va mai primi de la stat suma de 650 lei - stimulent de insertie.

Actele se depun la Primarie.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal Denisa36 Denisa36 Buna ziua.Atat eu cat si sotul meu putem intra in concediu de crestere copil,amandoi fiind salariati.Eu as dori sa intru in concediu prenatal pe data de 1iulie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tatal copilului andreeakatrina andreeakatrina Buna ziua ! Sotul meu va intra in postnatal pentru ca eu nu lucrez . Intrebarea mea este daca el este obligat sa si ia concediu sau sa faca vreun curs , ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pentru tatal copilului OanaSimion OanaSimion Buna ziua, As dori sa stiu cateva raspunsuri in privinta acestui stimulent de insertie. Sunt studenta ( din octombrie anul acesta, primul an de studiu). Sotul ... (vezi toată discuția)