avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RELUARE ACTIVITATE DIN CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RELUARE ACTIVITATE DIN CRESTERE COPIL

Buna ziua,
Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea speta:
In data de 20.04.2018 sotia a nascut, un copil, iar pana in data de 10.06.2018 inclusiv a fost in concediu medical (prenatal si post natal). Din data de 11.06.2018 subsemnatul (tatal) am intrat in concediu pentru crestere si ingrijire copil (luna tatalui), avand contractul individual de munca suspendat in perioada 11.06.2018 – 10.07.2018, urmand ca din data de 11.07.2018, mamei sa i se suspende CIM pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, data de la care eu (tatal) mi-am reluat activitatea.
Urmare celor enuntate mai sus, va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari (cu specificarea cadrului legal si articolului din lege):
1. Tinand seama de modficarile legislative din Legea 89/2019, tatal poate solicita plata stimulentului de insertie ? Si daca raspunsul este afirmativ, mama cu cate zile inainte trebuie sa isi reia activitatea, avand in vedere ca, copilul implineste varsta de 2 ani la data de 20.04.2020 ?
2. Daca solicita mama plata stimulentului de insertie, cu cate zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului trebuie sa isi reia activitatea cu mentiunea ca tatal a stat 1 luna in CIC ?

Alte discuții în legătură

Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu o intrebare, daca mama a beneficiat de concediu de crestere copil pana la 1 an - pentru un copil nascut in aprilie 2012, tatal care ... (vezi toată discuția)