avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele neclaritati.
Angajatorul mai este obligat sa ofere adeverinta de vechime si extras Revisal daca ai demisionat?
Daca da, care e termenul in care trebuie sa furnizeze aceste documente fostului angajat?
De asemenea, fisa de lichidare trebuie sa o primeasca si fostul angajat?
Iar actul de incetare contract in cat timp e obligat sa il furnizeze fostului angajat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 5 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 905/2017
art.7
......
(5) La incetarea activitatii salariatului, angajatorii au obligatia sa ii elibereze acestuia o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, precum si un extras din registru.
(6) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia un extras din registru, datat si certificat pentru conformitate, sau o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, astfel cum rezulta din registru si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
.....
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am.depus la firma încetarea contractului de muncă ... nmg30 nmg30 Buna ziua! Am.depus la firma încetarea contractului de muncă începând cu data de 01.08., cu acordul.partilor au zis ei. Mă rog, au o cerere tip, nu era ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime, recomandare Strong Strong As dori sa intreb legat de adeverinta de vechime, este o obligatie a angajatorului sa o elibereze la incetarea contractului de munca, sau se elibereaza doar la ... (vezi toată discuția)
La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația ... ruxandra@humansource.ro ruxandra@humansource.ro La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de ... (vezi toată discuția)