avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl fetiței mele nu vrea s-o recunoască, doresc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl fetiței mele nu vrea s-o recunoască, doresc să știu ce șanse am să câștig un proces de stabilire a paternității

Buna ziua, am avut o relatie cu un barbat timp de 6 luni. Am ramas insarcinata. El a incercat sa ma convinga sa intrerup sarcina si pt ca nu am putut sa fac asta, el a pus punct relatiei cand aveam doar o luna de sarcina. De atunci nu am mai vb deloc. Am in prezent o fetita de 5 luni care in certificatul de nastere are o linie in dreptul tatalui. Mi-as dori ca fetita mea sa aiba numele lui trecut in certificatul de nastere. I-am trimis un mesaj si l-am intrebat daca vrea sa recunoasca copilul si mi-a spus ca clar ca nu. Doresc sa stiu daca am sanse sa castig un proces de stabilire a paternitatii impotriva unei persoane care are foarte multe relatii si este puternic financiar, care nu doreste sa recunoasca copilul si care probabil nu va fi de acord sa faca testul ADN. Va multumesc frumos! (Stiu ca are probleme cu legea, si din aceasta cauza banui ca firma, casa...tot ce are, probabil nu mai sunt pe numele lui. Nu stiu nici daca are venituri pe numele lui. Pot obtine o pensie alimentara in aceste conditii?)
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


Nina06 a scris:


Se poate castiga procesul de stabilire a paternitatii fara testare ADN? Am toate mesajele salvate in telefon. Relatia a avut loc exact in perioada in care s-a conceput sarcina. Am vreo sansa? Pt ca are bani si nu l-ar deranja amenzile... Nu cred ca s-ar prezenta la testul ADN. Multumesc frumos!


Dacă vreți neapărat să castigati procesul va angajați avocat ca sa ii blocheze relațiile si se termina treaba...

Dar...si eu zic ca nu este bine sa va legați la cap daca nu va doare.
Mai toti de mai sus vă explica clar ce este bine și ce nu este bine...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 427. Cod civil
(1) Dreptul la acțiunea în stabilirea paternității nu se prescrie în timpul vieții copilului.

Timp estee... O viață de om și încă un an pe deasupra. Adică ar avea timp și nepoții dvs. să stabilească legătura de filiație dintre fiica dvs. și bunicul lor. (acțiunea poate fi pornită și de moștenitori în termen de un an).

Dacă nu sunteți în situația de a nu avea cu ce să creșteți acest copil, eu zic să vă vedeți de viață. Cel puțin deocamdată. Iar fiica dvs. să cunoască adevărul. Că-n rest, viața a dovedit adesea că scenariștii și regizorii n-au avut destulă imaginație. Sau, altfel spus, multe din cele ce nu vi le puteți închipui acum ar putea să transforme liniuța aceea în adevăr, mai devreme sau mai târziu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2019
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca chiar doriti sa faceti proces, solicitati ca asupra copilului sa nu aveti custodie comuna.... Altfel, veti avea problemele semnalate de colegii in domeniu.
Da, pensia alimentara este un drept al copilului si este obligatoriu sa fie achitata, in caz de neachitare, se pedepseste cu inchisoarea.
Neaparat, luati-va un avocat cu experienta in domeniu, pentru a va asista la proces, spunand clar ce obiective aveti si ce anume doriti sa se realizeze in urma procesului. Eu as merge pe pensie alimentara si pe custodie simpla (adica doar pe dumneavoastra).
Succes!

Nina06 a scris:


Se poate castiga procesul de stabilire a paternitatii fara testare ADN? Am toate mesajele salvate in telefon. Relatia a avut loc exact in perioada in care s-a conceput sarcina. Am vreo sansa? Pt ca are bani si nu l-ar deranja amenzile... Nu cred ca s-ar prezenta la testul ADN. Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil GEORGY28 GEORGY28 Va rog sa ma ajutati.Am o fetita de 9 luni si jumatate care nu a fost recunoscuta de tata deoarece nu si-a dorit copil si influentat mai mult de mama sa nu o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma unei relatii de cateva luni cu un barbat cu ... Mihaela Abrudan Mihaela Abrudan Buna ziua! In urma unei relatii de cateva luni cu un barbat cu care nu an fost casatorita am un copil pe care tatal a refuzat sa il recunoasca. Timp de 5 luni ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mihaela2290 Mihaela2290 Buna ziua. As dori sa ma ajutati sa rezolv o problema veche. Am o fetita de 5 ani nascuta in Italia. M.am despartit de tatal inainte de a naste fetita. Mi.am ... (vezi toată discuția)