avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz de reparatie in garantie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz de reparatie in garantie

Sunt proprietarul unui SUV care are garantie la coroziune perforata din interior spre exterior 12 ani. Dupa 8,5 ani am constatat ca lonjeronul stg. are o coroziune perforata cca. 15 cm cu toate ca reviziile si inspectia de anticoroziune au fost efectuate anual la service-ul autorizat al importatorului. Am reclamat asta la service si au constatat ca se confirma reclamatia. Cererea de reparatie in garantie este refuzata de importator, fara sa fi vazut masina doar pozele, pe motiv ca rugina s-ar fi produs din cauza unei lovituri . Specialistii din service au mai facut o inspectie vizuala si declara nu sunt urme de lovituri dar in raportul tehnic scriu doar ca se confirma prima reclamatie respectiv rugina perforata spunand ca daca ar fi vazut urme de lovituri ar fi scris. M-am adresat prin email importatorului , sucursalei Europa si producatorului korean. Din Europa am primit raspuns, cu scuze bla, bla, bla, in 2 ore, ca vor trimite sesizarea spre rezolvare la importator. In 2018 pe langa revizia anuala din luna mai am mai trecut prin service in noiembrie cand am luat ITP cu concluzia bun tehnic. Service-ul isi asuma gresala ca nu a observat coroziunea mai devreme dar se declara neputincios in relatia cu importatorul. Nu a dat nicio restrictie de circulatie dar mi-e teama sa mai circul cu o asa perforare in lonjeron. Cum ar trebui sa procedez? Multumesc. (rog admin sa modifice forumul daca am ales gresit)

Alte discuții în legătură

Achiziție autoturism lucicasweis lucicasweis Buna dimineata, 1.La achizitionarea unui autoturism de la reprezentanta, aceasta este obligata sa intocmeasca contract de vanzare - cumpărare? ??...in baza ... (vezi toată discuția)
Service auto - probleme dupa revizie cristi.dic cristi.dic Dragi colegi de forum, Am si eu urmatoarea situatie, pe care o sa incerc sa o explic cat mai lipsit de patima si de nervi posibil - desi e greu. Pe scurt - ... (vezi toată discuția)
Intelegere amiabila unlucky unlucky Buna ziua, Va rog sa-mi spune-ti, care este termenul pentru declararea accidentului catre asigurator in cazul in care se face intelegere amiabila. De fapt ... (vezi toată discuția)