avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Ce drepturi salariale are un asistent personal?
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Ce drepturi salariale are un asistent personal?

din 2009 sunt angajata ca asistent personal pt minor cu handicap grav.
momentan ma incadrez la gradatia 3 de salarizare -Gradatia 3 - de la 10 la 15 ani - 2.706 lei brut si 1.609 lei net (347 indemnizatia de hrana);
- in total primesc 1625 lei, deoarece am in intretinere o persoana
Astfel, incepand cu luna ianuarie 2019, in urma acordarii sporului maxim de 15% conform HG nr. 589/2.08.2018 publicata in MO 693/8.08.2018, GRILA de salarizare pentru asistentul personal va fi urmatoarea:
Gradatia 3 - 2.359 x 15% = 2.713 lei brut - 1.615 lei net;
pana aici am inteles...numai ca, eu, cand am intrebat la primarie, de acest spor, mi s-a spus ca nu se acorda nimic, deoarece primaria n-are bani.
daca legea salarizarii prevede acest drept, cine e in masura sa-l aplice?
,,,, in legatura cu voucherele de vacanta, cand am intrebat daca se poate depune o cerere pt prelungirea termenului de valabilitate, mi s-a raspuns pe un ton f aspru ca , daca nu le-am folosit, sa le duc imediat la ei...desi termenul e valabiul pana in 31 iulie 2019
multumesc anticipat pt raspuns!

Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Impozit pt vouchere de vacanta auraiulia auraiulia Buna ziua! Ce impozit imi va fi retinut pt voucherele de vacanta, daca salariul meu este Gradatia 3 - de la 10 la 15 ani - 2.706 lei brut si 1.609 lei net ... (vezi toată discuția)
Spor 15% pt asistenții personali Oana E84 Oana E84 Buna seara , as avea nevoie de o părere profesionista in legătura cu redactarea unei cereri pt a putea beneficia de sporul de15% pt asistent personal pt ... (vezi toată discuția)
Salarizare functie publica de conducere lauratoader2006 lauratoader2006 Un funcționar public din cadrul unei primării comuna, începând cu data de 01 septembrie 2013 se numește în funcția publică de Inspector, clasa I, grad ... (vezi toată discuția)