avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recurs plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recurs plangere contraventionala

Buna,in august m-a prins radaru aproape de urziceni si am contestat procesul verbal, precum ca nu aveam viteza care mi-au comunicato si ca procesul verbal trebuia intocmit potrivit oug 195/2001 pe formular special anexa 1D,bineinteles ca nu am avut castig de cauza trimitandu-mi acasa hotararea si daca vreau sa fac recurs;in prima faza nu asi mai vrea sa fac recurs ca iar tre sa parcurg 300km pana la tribunal si am achitat amenda care era de 600 ron(am crezut ca se plateste tot la jumatate in 48 de ore dar nu a fost asa,trebuia platita cica atunci prima data cand mi-a dat-o politistul).Am fost sa predau si carnetul dar nu au vrut sa-l primeasca deoarece nu s-a terminat procesul si ca imi trebuie nu stiu ce stampila de la judecatorie;m-am hotarat pana la urma sa fac recurs sa mai aman suspendarea carnetului pt. ca,cale de intoarcere nu mai exista si asa cu tot cu drumuri si amenda s-au dus 10mil.:),mai bine plateam jumate de prima data si cu timpul care s-a scurs aveam si carnetul inapoi.Daca e sa fac recurs ce acte imi trebuiesc si ce trebuie sa le trimit;trebuie sa le trimit tot la judecatoria urziceni;daca nu ma prezint la recurs are ceva(ca oricum tot nu castig)sau daca e sa stau asa cu, carnetul fara sa-l mai duc mai ales ca m-au refuzat odata si ei nu se agita sa se intereseze de soarta procesului ,ce se poate intampla;cam cat timp tin in evidentele lor contraventia?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ovidiu76 , utilizator 16:28, 25 Noiembrie 2009
Conform prevederilor art. 299 alin.(2) C.proc. civ. "recursul se solutioneaza de instanta imediat superioara....", in acest caz Tribunalul judetean Ialomita (mun. Slobozia).
Pentru introducerea cererii de recurs nu trebuie sa va duceti pana acolo, fiind suficient sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire pe adresa Judecatoriei Urziceni (se depune la instanta a carei hotarare se ataca!), care este:Jud. Urziceni, str. Alexandru Ioan Cuza, nr.9, jud. Ialomita. Tel: 0243/250843 Fax: 0243 256 233
In cerere va trebui sa mentionati (art.302 indice 1 C.p.c.):1. numele, domiciliul sau resedinta; 2. indicarea hotararii care se ataca;3.motivele de nelegalitate pe care se intemeiaza recursul si dezvoltarea acestora; 4. semnatura
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
ContSters36411, utilizator
Trebuie neaparat sa ma prezint la recurs(stiu ca nu o sa castig si nu mai cheltui timp si bani )se intampla ceva daca nu ma prezint,fac asta pt. a mai prelungi durata de a ma folosi de permis,mai ales ca vin si sarbatorile:).va multumesc pt. raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs plangere contraventionala primaria certeze primaria certeze Recursul impotriva sentintei ce are ca obiect plangere contraventionala se depune la tribunal, sectia contencios administrativ si nu la instanta a carei ... (vezi toată discuția)
Recursul in procesul civil se face impotriva ultimei decizii (sentinte) a tribunalului ori si impotriva sentintei civile a judecatorie ? cornaca cornaca Buna ziua doamnelor, domnilor juristi si avocati indraznesc a face o intrabare privind, Recursul la Curtea de Apel Bucuresti. Am trecut printr-un proces ... (vezi toată discuția)
Caut avocat la cedo darisdinu darisdinu vreau sa imi angajez un avocat la cedo pentru un caz penal . am fost condamnat la 3 ani inchisoarepentru un furt fara sa fiu vinovat cu nimic ,de judecatoria ... (vezi toată discuția)