avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM încetat abuziv în timpul preavizului, fără ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM încetat abuziv în timpul preavizului, fără efectuarea zilelor de concediu la care nu doream să renunț: se poate face corecție în Revisal?

Pe data de 21.03.2019 inaintez angajatorului demisia cu preaviz de 45 de zile lucratoare (conf cim).In data de 04.04.2019 transmit pe mail ca pot renunta oricand la perioada de preaviz si nu tin sa efectuez tot preavizul daca nu este necesara prezenta mea in filiala (renuntarea la preaviz,nu inseamna si renuntarea la efectuarea zilelor de concediu de odihna).Nu primesc nici un raspuns.In data de 08.04.2019 imi inceteaza contractul de munca si mi se comunica sa predau filiala si sa imi modific demisia.
Solicit (in data de 08.04) corectia datei de incetare,dupa efectuarea zilelor de concediu de odihna neefectuat si a orelor suplimentare pentru ca incetarea a avut loc "pe nepusa masa" si nu vroiam sa am intrerupere intre contracte.Mi se aduce la cunostinta ca este imposibil sa se faca corectia datei in Revisal si ca trebuia sa solicit in scris ca doresc efectuarea zilelor de concediu.
Fac sesizare la itm,pentru corectia datei si mentionez si in sesizare faptul ca nu vroiam sub nici o forma sa am intrerupere intre contracte.
Primesc raspuns : cim-ul a incetat in temeiul articolului 81 alin.7 din Legea 53/2003 republicata.
Intrebare : Angajatorul nu a savarsit un abuz incetand contractul peste noapte si refuzand sa faca corectie asupra datei,contractul sa inceteze dupa efectuarea zilelor de concediu de odihna si orelor suplimentare strict din considerentul sa nu am intrerupere intre contracte.
Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CSIMAR , utilizator 23:13, 12 Iunie 2019


Zinaida Ciornii a scris:


La incetarea CIM, angajatorul are obligatia de a va achita zile de CO cuvenite si neefecuate.


Corect singurul abuz este daca nu o sa va plateasca zilele de concediu ramase.
De ce este asa de important sa nu aveti intrerupere intre contracte??

La un moment dat am avut un angajat in constructii care avea diploma de alta meserie care nu avea nici o legatura cu constructiile si el ne zicea noua ca nu e corect ca il angajam necalificat si nu il angajam calificat cu diploma lui. Ca lui nu ii va aparea vechime pe meseria respectiva. Dupa cum am intuit de la inceput era un fel de "bondar" la 2-3 luni zbura din floare in floare (firma in firma) si bineinteles ca peste tot erau aceleasi discutii ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru unele situatii este importanta continuitatea intre c.i.m.
Si daca imi efectuam zilele de concediu de odihna in perioada de preaviz asta inseamna ca eu nu aveam dreptate !? si nici dreptul la "recuperare fizica,psihica" pentru ca sunt in preaviz ??

Cred ca nu am subliniat suficient de bine faptul ca nu am fost deranjata de renuntarea angajatorului la perioada de preaviz,ci de faptul ca aceasta renuntare nu a fost comunicata in prealabil,in conditiile in care eu solicitasem acest lucru in repetate randuri.
Nu inteleg cum doar angajatorii pot renunta "peste noapte" la efectuarea preavizului si angajatul nu mai are nici macar dreptul la efectuarea concediului de odihna...ca oricum pleaca...
Stapuv am multiple motive pentru care am nevoie de continuitate si cel mai important este accesarea unui credit bancar ipotecar !
Obiectul discutiei noastre nu il face motivul pentru care nu vreau sa am intrerupere intre contracte.
Legat de exemplul dv in ceea ce priveste plecarea dintr-o companie in alta,va asigur ca nu este si cazul meu,si cel mai putin am stat intr-o companie 2 ani,si cel mai mult 10,dar cred ca este un aspect irelevant in conditiile in care angajatorul a renuntat "peste noapte" la preaviz si m-am trezit si cu contractul inchis si fara decizia de incetare eliberata la timp...aspect care a intarziat destul de mult noua angajare.
Cornel Vasile multumesc pentru confirmare !!!
Astept cu mare interes un punct de vedere de la dv !
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz emine emine Buna ziua, Lucrez la o firma ca operator prelucrare date si vreau sa imi dau demisia Conform contractului actual trebuie sa stau in preaviz 15 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)