avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul maternal, o conditie pentru acordarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul maternal, o conditie pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului?

Buna ziua!
In Decembrie voi naste al doilea copil, iar din motive personale as vrea sa imi dau demisia luna aceasta (precizez ca sunt angajata la actualul loc de mumca de 1 an jumatate, iar inainte am fost in CCC). Intrebarea este, daca imi dau demisia, mai pot beneficia de indemnizatie, avand in vedere ca nu voi avea parte de cele 126 de zile de concediu maternal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Amaliaenescu , utilizator 20:00, 10 Iunie 2019
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea devenituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Am inteles, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc Caba violeta Caba violeta Bună ziua daca am o antrerupere de 3luni antrun an ami pot plati eu acele 3luni ptr a nu ma afecta la ccc? Mentionez ca antreruperea este facuta de sef fara ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 Se poate beneficia de indemnizatiea de cresterea copilului daca sarcina este in a 3 a luna, iar vechimea la ultimul loc de munca este momentan tot de 3 luni? (vezi toată discuția)
Risc maternal!! Crina10111987 Crina10111987 Buna ziua!!am o întrebare!!eu in August fac 3 ani la locul de munca!!lucrez ca vânzătoare!stau doar in picioare și ridic baxuri de apa,sucuri,etc!!sunt ... (vezi toată discuția)