avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima instalare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima instalare

Schimb locul de munca,dar nu și domiciliul!Probabil o sa fac naveta sau,O sa locuiesc periodic in orasul unde am noul job.Pot beneficia de un ajutor de la stat?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 10 Iunie 2019
1. Persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul ori își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reședință, și/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.

In speta, daca nu va schimbati domiciliul nu beneficiati de prima de instalare.

2. Persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanță mai mare de 15 km de localitatea în care își au domiciliul sau reședința, pot beneficia de o primă de încadrare, neimpozabilă.

In speta,trebuie sa fiti inregistrat la SAJOFM ca sa beneficiati de prima de incadrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de instalare. Adi Mav Adi Mav Pot sa obtin prima de instalare daca nu am fost înscris la agenția de șomaj înainte de a ma angaja ?? (vezi toată discuția)
Prima de instalare alexandra 0401 alexandra 0401 Daca Sunt din petrosani ,am beneficiat Deja , iar noul meu domiciliu este in timisoara ,si in momentul actual sunt angajata in timisoara , ma incadrez in ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare Marianzmv Marianzmv Buna ziua. Cum pot sa aflu daca ma incadrez la acea prima de instalare la angajarea intr-un alt judet decat cel de domiciliu. Tin sa mentionez ca sunt proaspat ... (vezi toată discuția)