avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua! Eu am 2 locuri de munca. As putea intra in concediu de crestere copil doar de la unul din ele? Bineinteles fara sa primesc indemnizatie, doar salariu de la angajatorul la care merg la serviciu.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 19 Octombrie 2019
Puteti intra doar de la unul singur, insa la cel de-al doilea angajator nu puteti obtine mai mult de 6250 lei net pe an calendaristic.
Ma puteti ajuta cu articolul din lege in care se precizeaza aceste lucruri? Multumesc!
OUG 111/2010
art.16
....
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizației pentru creșterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptățită se află în una sau mai multe dintre următoarele situații:
....
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2).

indemnizatia minima = 2,5 x valoarea indicatorului social de referință (500 lei) = 1250 lei

5 ori cuantumul minim al indemnizației = 1250 x 5 = 6250 lei
Dar eu ma gandeam sa intru in concediu de la unul din joburi, fara sa primesc indemnizatie de crestere copil( probabil fara sa depun decizia de suspendare a activitatii la agentia judeteana pt indemnizatie). Doar salariu de la celalalt job. Ma gandeam daca este specificat in lege asa ceva...
Am mentionat anterior ca puteti face asa ceva , insa la celalalt job nu puteti avea venituri nete mai mari de 6250 lei/an calendaristic.

Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.7
....
(4) În situația persoanelor care realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, concediul și indemnizația pentru creșterea copilului se acordă pe baza documentelor doveditoare privind suspendarea a cel puțin uneia dintre activități, cu respectarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanța de urgență.
....

Alte discuții în legătură

Metodologia realizarii de venituri suplimentare in ccc conform legii Dragomiralex Dragomiralex Buna ziua Urmeaza sa intru in concediu de 2 ani de zile pentru crestere copil cu primirea indemnizatiei, mentionez ca sunt cadru militar. Stiu ca sunt cateva ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa in concediu crestere copil Floricostache Floricostache Buna ziua! Momentan ma aflu in concediu crestere copil, si as vrea sa imi deschis un pfa pentru a putea gestiona un.magazin online. Intrebarea mea este mi ... (vezi toată discuția)
Indemnizație + salariu de 500 ron/luna Marcia18 Marcia18 Exista posibilitatea sa am și salariu de 500 RON pe luna și sa iau și indemnizația?? Pentru ca nu vreau sa pierd indemnizația pt 500 de RON. (vezi toată discuția)