avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație + salariu de 500 RON/luna
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație + salariu de 500 RON/luna

Exista posibilitatea sa am și salariu de 500 RON pe luna și sa iau și indemnizația?? Pentru ca nu vreau sa pierd indemnizația pt 500 de RON.
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
Marcia18, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcia18 , utilizator 16:12, 4 Iulie 2019
OUG 111/2010
art.16
.....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) stabilit la art. 2 alin. (2).

Asadar, pe durata CCC se poate incheia un c.i.m. cu un alt angajator, insa veniturile realizate in baza acestuia nu pot depasi de cinci ori cuantumul minim al indemnizaţiei pe an calendaristic (altfel spus, maxim 6250 lei pe an calendaristic - echivalent a 520,8 lei net /luna)
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de inserție cristina_istvan@yahoo.com cristina_istvan@yahoo.com Buna ziua, Daca sunt asistent personal si mai am un contract de 4 ore, pot cere stimulentul de inserție ca asistent personal dupa primul an de concediu de ... (vezi toată discuția)
Reînceperea activității Crstianavelena Crstianavelena Buna ziua! Se poate sa te angajezi atâta timp cât primești indemnizație?Am înțeles ca este posibil, dar fără a se depășii un plafon, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)
Metodologia realizarii de venituri suplimentare in ccc conform legii Dragomiralex Dragomiralex Buna ziua Urmeaza sa intru in concediu de 2 ani de zile pentru crestere copil cu primirea indemnizatiei, mentionez ca sunt cadru militar. Stiu ca sunt cateva ... (vezi toată discuția)