avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... domiciliu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

domiciliu

o persoana pierde un apartament printr-o datorie la o banca,il cumpara o firma,apoi firma il vinde fiicei acestuia,dar este achitat de tatal ei.Ambii au domiciliul acolo in acest timp.Dupa achitarea apartamentului de catre tata,acesta este scos din apartament pe motiv ca se casatoreste si este al ei;are acest drept fata?Tatal nu are unde locui ,poate sa castige in instanta apartamentul.Mentionez ca tatal este divortat de mama
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
veronica ciucanu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. In principiu, tatal are avea un drept de creanta asupra sumei achitate fetei. Trebuie analizate actele, modul in care s-a facut transferul, data transferului. Fata, fiind unicul proprietar (cf contract) atunci poate dispune de bun, inclusiv poate sa isi evacueze tatal. Pentru o opinie particulara, mergeti la avocat cu actele. O zi buna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
GREU de dovedit cele afirmate.
Daca nu exista PROBE reale si certe atunci tatal, legal, nu are niciun drept.
Nu discut de problema morala.
Tatal ar putea solicita restituirea sumei pe care a platit-o pentru achizitionarea apartamentului, insa trebuie sa dovedeasa acest fapt intrucat conform contractului de vanzare cumparare fiica este proprietara apartamentului si prin urmare, rezulta faptul ca ea a platit pretul apartamentului, in calitate de cumparator.
Trebuie analizat care sunt motivele pentru care tatal a actionat in acest mod, achitand el pretul apartamentului desi in contract apare fiica in calitate de cumparator si stabilit daca este vorba despre o donatie, de un imprumut, pentru ca, in functie de acest fapt si solutiile sunt diferite.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mosteneste cota parte apartament cu repartitie de la stat ? mariapopescu mariapopescu In 1983,pe numele mamei sotului meu,este repartizat un apartament cu 3 camere,oferti prin IJTL,intreprinderea de transport la care lucra, lunar platind chirie ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare getaz getaz avem un apartament ,am efectuat un imprumut la banca unde am girat(IPOTECAT)apartamentul.acum vrem eu si sotul sa facem un act de vanzare cumparare fiicei ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre tata si fii ContSters44992 ContSters44992 Este un caz in familie. Treaba sta in felul urmator: tatal a vandut prin contract de vanzare-cumparare terenuri celor 3 fii, fiecare dintre ei a semnat acordul ... (vezi toată discuția)