avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare comodatar la incetare termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare comodatar la incetare termen

In urma vanzarii imobilului proprietarul stabileste contract de comodat astfel incat sa mai poata vanzatorul sa stea un timp in imobil. Comodatarul (ocupantul spatiului) in urma unui contract s-ar putea sa refuze sa predea cheile la termen. Care e solutia sa se asigure predarea la termen? Poti chema politia ca e intrus in imobil? Trebuie sa apelezi la un avocat sa incepi actiune in instanta pt evacuare, in cat timp s-ar rezolva cel mai rapid evacuarea sau care este cea mai buna procedura de a obtine evacuarea din imobil cat mai curand. Daca la termenul de predare nu este comodatarul acasa poti veni cu lacatusul sa schimbi usa? Dar daca are lucruri in continuare inauntru?
Din păcate, reclamantul care doreste sa obtina evacuarea unor persoane dintr-un imobil proprietatea sa are deschise doua cai: procedura speciala a evacuarii reglementata de disp. art. 1033 – art. 1044 C.proc.civ., sau procedura de drept comun a actiunii in evacuare!

Nici măcar de ordonanță președințială nu vă puteți prevala în această materie iar poliția nu are ce să facă decât să încheie un P.V. de constatare, instanța decide!
Multumesc pentru raspunsul rapid, deci daca se apeleaza la un avocat acesta se poate ocupa de toate demersurile?
Cum decurg lucrurile, in cam cate zile aproximativ se solutioneaza totul daca totul este clar pe hartie privind titlul de proprietate?
Avocatul il someaza sa evacueze in termeni de 5 zile, dupa care se adreseaza instantei, sau se adreseaza direct instantei sa se obtina hotararea judecatoareasca de evacuare a ocupantului ilegal?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedcura rapida este similara ordonantei presedintiale ca timpi. Nu dureaza catvea zile. cat despre pasi, vorbiti cu avocatul. 5 zile nu e un termen rezonabil...
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, prima data se somează (nu-i obligatoriu dar eu așa procedez întrucât adesea produce efecte și se evită un litigiu ce presupune mai mult timp și
mai mule costuri, eu de obicei le acord 15 zile).
Este o procedură ce se judecă cu destul de multă celeritate!
Contractați servicii avocațiale!
Problema este ca nimeni nu va poate garanta cat durează,teoretic este o procedura care se judeca cu celebritate,practic sunt o multime de impedimente,vacanta judecătorească,volum mare de dosare etc.Tb sa va gânditi la câteva luni .2-3 ,în nici un caz zile.Riscul de a i evacua singur sau de a schimba yala este sa va treziți cu plângeri penale făcute pt a va sicana.

Alte discuții în legătură

Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Ce temei legal ar trebui invocat (schimbare destinatie bun comun)? ilenuta1963 ilenuta1963 Un coproprietar a ocupat abuziv ub hol in care si-a instalat o bucatarie . Este un hol care face intrarea in casa . Eu acum trebuie sa ocolesc casa si sa intru ... (vezi toată discuția)
Evacuare din spatiu a unui chirias care foloseste spatiul prin contract de comodat verbal cu proprietarul nicolauviorel nicolauviorel Un chirias foloseste un imobil cu destinatia locuinta in baza unui contract de comodat verbal cu un imputernicit, fara procura,al proprietarului care este ... (vezi toată discuția)