avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CALCUL CONCEDIU DE ODIHNA NEEFECTUAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CALCUL CONCEDIU DE ODIHNA NEEFECTUAT

CUM CALCULEZ CONCEDIU DE ODIHNA NEEFECTUAT, DACA IN ULTIMELE 3 LUNI INAINTE DE INCETARE CIM,A FOST ABSENT NEMOTIVAT?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 12 Iunie 2019
Codul Muncii
Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
.....

In opinia mea, avand in vedere ca in ultimele3 luni inainte de incetarea c.i.m. a avut absente nemotivate, se poate lua in calcul media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei in care angajatul a fost prezent la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea in bani a co neefectuat ellamoise ellamoise Compensarea in bani a Co neefectuat( pensionare la limita de varsta)este egala cu indemnizatia de concediu? (Cum se calculeaza )? Multumescanticipat! (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat marida marida la incetare cim a unui angajat trebuie sa ii platesc zile co neefectuat. cum se calculeaza concediul de odihna neefectuat daca în ultima luna de activitate a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neplatit integral nibbana nibbana Lucrez intr-o firma de 1 an si 2 luni,am solicitat acordarea concediului de odihna si am primit doar 75% din salariu. este legal ? (vezi toată discuția)