avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctionare gestionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctionare gestionar

Buna ziua as dori si eu sa imi explice cineva ce sanctiuni se pot lua asupra unui gestionar care:a fost angajat in functia de gestionar ,cerandui-se sa aduca extrasul de carte funciara pt comlectarea dosarului de angajare acet lucru nu s-a intamplat din cauza unor terte motive ,acum i-se spune ca v-a fi sanctionat disciplinar intrebarea mea este daca sanctiunea poate fi oprirea salariului pe luna in curs...mentionez k nu a fost semnat contractul colectiv de munca de catre ambele parti....si nu a fost semnat nici un alt act care sa ii fi adus la cunostinta aceasta posibilitate de sanctionare.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 20:45, 25 Noiembrie 2009
Trecerea in alta functie se face uneori cand se ridica pretentia garantiei suplimentare la vechii gestionari si care nu au posibilitatea constituirii acesteia nu la un nou angajat care tergiverseaza constituirea ... dar de regula, in practica, se desface contractul de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator
Studiati Legea nr. 22/1969 modif.,Cap.3 Garantii si in special art 21 si 22, intrucat spuneyti ca a fost angajat deja..
"Art. 21. - Daca gestionarul nu constituie, nu completeaza sau nu aduce, dupa caz, garantiile corespunzatoare potrivit articolului 19 alineatul ultim si articolului 20 alineatul ultim sau daca, din cauza altor retineri, ratele in contul garantiei in numerar nu pot fi retinute si nici nu sint depuse in conditiile articolului 13, se procedeaza la trecerea sa in alta functie ori, daca aceasta nu este posibil, la desfacerea contractului sau de munca. In acest din urma caz, privitor la drepturile angajatului se vor aplica dispozitiile din legislatia muncii referitoare la desfacerea contractului de munca, pentru motive ce nu sint imputabile angajatului.

Art. 22. - Garantiile suplimentare se urmaresc silit pe baza contractului de garan tie si a titlului executoriu definitiv obtinut impotriva gestionarului".
Succes!

Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
ContSters74561, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea gestiunii Mariralu Mariralu Buna ziua , As dori sa stiu daca am un angajat pe post de gestionar , am inteles ca trebuie sa ii opresc o garantie , etc , dar nu imi este clar daca sunt ... (vezi toată discuția)
Garantii suplimentare gestionari corina.O corina.O Buna ziua, daca la data angajarii, gestionarilor nu le-au fost solicitate garantii suplimentare, se pot solicita ulterior? Au dreptul sa refuze fara sa isi ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim -garantia materiala pt. gestiune emylyka emylyka Buna seara ! Sunt angajata de 27 ani pe functia de Prim.Distr. materiale , in aceeasi unitate. La angajare, valoarea gestiunii nu impunea constituira garantiei ... (vezi toată discuția)