Buna ziua.
Am nevoie si de un sfat din partea voastra. Vreau sa plec dintr-o firma in care nu au fost platite taxele la stat si nici salariile angajatilor din luna dec 2005, iar acum am inteles de la fosti colegi care si-au depus demisia ca au avut de ales intre a-si recupera salariile sau a li se plati taxele la stat. Eu nu vreau sa aleg ....eu vreau si una si alta pt ca sunt drepturile mele ... cum pot sa procedez astfel incat sa oblig patronul sa plateasca si taxele si salariu.
Daca imi dau demisia ....mai am vreo sansa de castig? Adica eu mi-am gasit in alta parte ...dar cum pot sa plec de aici si sa-mi recuperez si cartea de munca corect completata si salaraiile restante? in cazul in care imi dau demisia .....cei de la camera de munca nu imi vor elibera cartea de munca, decat dupa ce angajatorul va achita toate taxe, nu? Cu alte cuvinte sunt cam prinsa de acest loc de munca pana se rezolva situatia? Daca imi dau demisia ..pot sa-mi mai dau in judecata? In demisie mentionez ca nu mi-a fost achitat salariu cuvenit din luna dec 2005?
Va rog spuneti-mi exact care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez... ( nu cei cu bata si ciomagul .....)
VA multumesc
Multumesc mult pentru raspunsuri....
Mi-am dat demisia cu art 79 al 8...s-a cam suparat sefu ...dar pana la urma a incercat sa fac rost de bani ...
Se pare ca avut influenta pozitiva demisia ..:P
Mai am de recuperat o mica parte de bani si sa imi inchida si cartea de munca ....
Itm pierdut carte munca noua!
Salut!
M-am angajat din 15 ianuarie 2005 la o firma, am semnat contract cu ei bineinteles si am solicitat sa imi faca carte de munca. Am tot asteptat, iar ... (vezi toată discuția)