avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ÎNTREBARE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ÎNTREBARE

Bună dimineața. Cum se poate aduce o modificare la Legea Asociații de propritari/ locatari și cine poate să ridice problema modificării ? Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
mioara țugui, utilizator
Cel mai recent răspuns: mioara țugui , utilizator 08:09, 24 Iunie 2019
Chemati politia zilnic...poate se satura...poate ramane fara bani.
Pe 13 iunie 2019 am chemat poliția dar nu a venit, deci.........
Doamnă e trist dar adevărat ce se întâmplă dar nu aveți ce face decât să vă mutați. Dacă nu aveți posibilități materiale rămâne doar războiul nervilor.
Țevile de la încălzire nu trec și prin apartamentul lui?
Cât despre modificarea legii vă dați seama că nu se poate. Cum să sancționezi pe X pentru ce a făcut Y?
Puneți cazul că dvs. aveți o proprietate în alt cartier și o închiriați. V-ar conveni și ați accepta să vă vină o amendă pentru tulburarea liniștii publice de către chiriaș?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
eugenoctavian1968, utilizator

eugenoctavian1968

1. Nu am înțeles ce legătură au țevile de la încălzire, dacă vă referiți la faptul, ca să-i bat în țeavă, nu am cum, pentru că avem centrale, iar țevile au fost desființate.

2. Dacă ați fi cu adevărat în situația mea, nu cred că v-ați manifesta așa. Da, foarte multe legi sînt strîmbe, făcute pe genunchi și în favoarea celor puternici financiar. Eu dacă aș ști că urmează să fiu sancționată pentru comportamentul chiriașului, aș avea mare grijă să nu se ajungă acolo, apoi sancțiunea primită din caza chiriașului, aș recupera-o tot de la el. Dar e corect ca proprietarul să stea, să doarmă bine mersi, liniștit, iar eu, noi, pentru că nu mă deranjează doar pe mine, dar știți cum e românul, e laș și așteaptă să rezolve altcineva problema. Cînd am chemat poliția , s-au bucurat toți, numai că eu am picat de”măgăreță”!!!!!!. Nu vi se pare că LIPSA DE RESPECT, LIPSA BUNULUI SIMȚ, au ajuns la rang de cinste ?????? Da, dumneavoastră sînteți bărbat și, ”este altă gîscă-n altă traistă”, cu mine e altceva, sînt femeie, sînt bolnavă, imobilizată la pat și-și permite să mă batjocorească cum vrea mușchiul lui. Eu sînt direct afectată, pentru locuiesc , impropriu spus ”sub el”. Dar degeaba vă explic, cu siguranță nu ați citit cu atenție mesajul meu, dar v-ați repezit să dați un răspuns. Apoi, nu știu de ce, dar intuiția îmi spune că și dumneavoastră închiriați și bineînțeles că nu vă convine să fiți sancționat, dar, poate să moară capra vecinului, că nu-mi pasă, nu-i așa ?????????????? Călcăm pe cadavre pentru bani, nu mai contează omenia, nu mai conteză nimic, banul să iasă.

3. Vi se pare normal, ca eu să mă mut în situați dată ????????????????????????????????, chiar dacă aș fi sănătoasă, chiar dacă aș avea și bani ????????????????????????????????????????????? Păi să se ducă el dracului, lîngă mama. Auzi, să plec tot eu după 30 de ani și să rămînă el venit de un an și jumătate. HAIDEȚI, FIȚI CINSTIT ȘI SPUNEȚI SINCER, DACĂ AȚI FI ÎN SITUAȚIA MEA, V-AȚI MUTA, PENTRU CĂ AȘA VREA UN DESCREERAT ??????????????????????????????????? Dați-mi voie să nu cred că v-ați muta, asta doar, dacă nu ați pleca afară.

4. Din cîte îmi dau seama tot eu sînt vinovată, că trăiesc, că sînt femeie puternică psihic, dar mai puțin fizic, că nu vreau să plec din calea unui huligan, că altfel nu-l pot numi, deci.....................
mioara țugui, utilizator
Doar vă dădeam o sugestie, nu e neapărat s-o și urmați.
Ați intrat pe forum pentru asta, da?
Sau credeți că vreun utilizator, moderator sau administrator al acestui forum va încăleca pe calul alb, va lua sabia la brâu și va veni să-l pună pe "omul de bine" care locuiește la etajul superior și care vă face zilele "mai bune" pe coji de nuci în genunchi la colț?
Nicio șansă.
Până acum ați primit răspunsuri tipice avocaților, eu vă ofer o alternativă desprinsă din viața de zi cu zi trăită în România.
Știu că e dureros, am avut și eu asemenea probleme, (mă întreb cine n-o fi avut), am strâns din c..., ăăă dinți și am lăsat timpul să le rezolve.
Aveam un hoț mărunt la un etaj și un bețiv la alt etaj. Hoțul nu voia să-și cumpere cartela interfonului, bețivul de asemenea. Hoțul spărgea mereu geamul ușii de la intrare, bețivul suna la cine nimerea, (și nimerea des la mine), să i se deschidă, la cele mai "adorabile" ore din noapte. Am sesizat asociația, poliția, (sectoristul mi-a fost coleg de bancă în liceu apropo, copia după mine la tot, îmi era dator), cum credeți că s-a rezolvat?
Hoțul a căzut la pușcărie cu niște droguri prin Germania, bețivul era să fie vândut cu toba pentru datorii, așa că a vândut el primul și a plecat.
La fel va fi și la dumneavoastră, mai devreme sau mai târziu va face el vreo boacănă și veți scăpa de el.
Răbdare...
Referitor la închiriere nici măcar o cameră de roată de bicicletă n-am să închiriez. Dar în niciun caz, în nicio țară din lume, (cred că nici în Africa subsahariană unde abia s-au dat jos din copac), nu există vreo lege care să stipuleze expres pedepse pentru X la fapta comisă de Y.
eugenoctavian1968, utilizator

Alte discuții în legătură

Întrebare mioara țugui mioara țugui Locuiesc într-un bloc de garsoniere, (unde majoritatea sînt închiriate la tot felul de indivizi dubioși, drogați, etc.), la etajul 1. Vecina de la etajul ... (vezi toată discuția)
Vecin reclamant si (cred) cu probleme psihice dricuciuca dricuciuca Buna Ziua, Am o garsoniera inchiriata. Sub garsoniera locuieste un domn pensionar reclamagiu. In urma cu cativa ani mi-a hartuit o chiriasa, facandu-i tot ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)