avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Achizitionarea unui imobil de catre un minor ch TVA 5/%
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Achizitionarea unui imobil de catre un minor ch TVA 5/%

Buna ziua,
in anul 2017 am cumparat un apt in constructie pt fiica mea minora, atunci de 14 ani cu tva 5%.
Ulterior, in anul 2018, constructorul i-mi povesteste ca Directia Fiscala facandu-i control i-au pus poprire din cont dferenta de TVA pana la 19%, spunandui-se ca, de fapt parintii sunt aceia care cumpara...
Inteleg ca, anul acesta, legea a revenit si este legal a cumpara un apt cu 5% TVA pe numele unui minor!!!
Constructorul nu-mi cere banii, dar intr-un fel, cred ca, vrea sa nu-mi plateasca penalizari de intarziere cu un an inpredarea imobililui.....
Va rog sa ma informati daca, intr-adevar ar fi putut fi posibil ca, Directia Fiscala sa efectueze asa ceva, daca au mai existat cazuri in Romania in decursul anilor 2017-2018?????
Astept raspunsul dvs,
Multumesc,
Ana

Alte discuții în legătură

Tva 5% achizitie imobil pe numele minorului anapilas1953 anapilas1953 Buna ziua, fiind proprietara a unui imobil in orasul Brasov cu tva 5%, am facut donatie fiicei mele pt a cumpara in anul 2017 un apt pe numele ei cu tva 5%!! ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare apartament cu tva 5% mostenit Sarah01 Sarah01 buna ziua ! In lun mai 2017 mama mea a cumparat un apartament intr-un bloc nou in curs de executie prin antecontract de vanzare cu TVA 5%. In august 2018 mama ... (vezi toată discuția)
Finisaje interioare prost executate de constructor. pot reține diferența de preț pe care o mai am de achitat, pentru refacerea lucrărilor executate greșit? Alex623 Alex623 Buna ziua, am nevoie de un sfat: Am construit de curand o casa, termenul dat de constructor 210 zile trebuia finalizat in nov 2017, eu am reusit sa locuiesc ... (vezi toată discuția)