avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara dupa majorat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara dupa majorat

Am 19 ani, sunt studenta la zi, buget.Parintii mei sunt divortati de 18 ani.Stiu ca inca pot primi pensia alimentara pentru ca imi continui studiile. Pana la varsta de 16 ani ,el imi trimitea 5 ron / luna.La 16 ani, l-am dat in judecata din nou si mi s-a majorat la 55 ron/luna, in conditiile in care mai are un minor in intretinere si declara ca nu are loc de munca, desi este imposibil deoarece nu isi poate intretine noua familie cu 300-400 ron.In plus, mi-a spus ca sotia lui este casnica. Nu exista vreo modalitate prin care sa fie constrans sa recunoasca faptul ca lucreaza ?Oricum, mi-a platit cei 55 ron pana in luna in care am implinit 18 ani,desi eram inca la liceu (cls . a11a). Intrebarea mea este: pot sa mai primesc banii pierduti in acest un an si jumatate ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 10:33, 28 Noiembrie 2009
Au dreptul la intretinere si copii major care isi continua studiile si sunt lipsiti de mijloace de intretinere, pana la implinirea varstei de 25 de ani.
te incadrezi in aceasta categorie, insa trebuie sa promovezi o noua actiune in instanta. similar cu majorarea, acum trebuie sa ceri stabilirea pensiei de intretinere.
trebuie sa depui actele de stare civila, certificat de nastre, buletin, si dovada ca iti continui studiile.
suma din urma nu se mai poate recupera.
in procesul de stabilire pensie, cel mai bine ar fi daca ai convinge judecatorul sa faca adresa la ITM, sa afle unde lucreaza tatal, ca sa putei afla ce venituri are, daca lucreaza. altfel, e mai greu de aflat.

La 16 ani, l-am dat in judecata din nou si mi s-a majorat la 55 ron/luna, in conditiile in care mai are un minor in intretinere si declara ca nu are loc de munca, desi este imposibil deoarece nu isi poate intretine noua familie cu 300-400 ron.In plus, mi-a spus ca sotia lui este casnica. Nu exista vreo modalitate prin care sa fie constrans sa recunoasca faptul ca lucreaza ?Oricum, mi-a platit cei 55 ron pana in luna in care am implinit 18 ani,desi eram inca la liceu (cls . a11a). Intrebarea mea este: pot sa mai primesc banii pierduti in acest un an si jumatate ?

Intrucat justificati o calitate procesuala activa, va puteti adresa ITM-ului , in vederea precizarii veniturilor realizate, sau direct, societatii unde munceste tatal dumneavoastra , daca reusiti sa aflati un important element de identificare :firma.(denumirea).
Dumneavoastra, avand capacitate procesuala si calitate procesuala activa (altminteri , actiunea va fi respinsa ca inadmisibila , daca alta persoana va incerca sa va valorifice acest drept ) va puteti adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliati , plafonul maximal pentru doi copii in intretinere fiind de 1/3 (1/6 din veniturile continue ale tatalui va reveni dumneavoastra ), pana la implinirea varstei de 26 de ani.

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca intr-adevar te vei adresa singur(a), in nume propriu ITM-ului de la domiciliul tatalui, trebuie sa ceri nu numai comunicarea veniturilor, ci si indicarea locului de munca al tatalui.
Ulterior, acest lucru va fi de folos in executarea lui silita, din oficiu, de catre instanta, prin poprire pe salariu - daca este angajat.
Daca nu cunoasteti locul de munca al tatalui dv. solicitati instantei sa trimita adresa la ITM in vederea comunicarii locului sau de munca si veniturilor pe ultimele sase luni. Dumneavoastra nu veti avea nici o sansa sa obtineti informatii de la ei.
multumesc tuturor pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elenyta 7 elenyta 7 Fiul meu a implinit 18 ani cum poate sa beneficieze in continuare de pensie alimentara.? Ce trebuie sa faca si ce acte ii trebuiesc? Tatal lui mai are un ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara major CeviucM CeviucM Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Sotul unei cunostiinte are 2 copii din 2 relatii anterioare, unul de 21 ani si unul de 18 ani. Din casatoria ... (vezi toată discuția)
Copil in liceu, implinit 18 ani refuz plata alocatie din p.firmei ContSters56278 ContSters56278 O ruda se gaseste in urm.situatie:copilul care a implinit 18 ani dar este inca in liceu nu mai primeste de la societatea unde lucreaza parintele alocatia ... (vezi toată discuția)