Buna seara! Vă rog respectuos, să mă ajutați cu un sfat în următoarea situație de fapt:
Acum 2 ani am cumpărat o mașină de la varul meu (fara acte).Masina era înmatriculată și asigurată pe numele soției varului (sotie care era decedată la data vânzării).Eu nu am permis,iar azi mașina a fost implicata într-un accident ,condusă fiind de ginerele meu (nu el a fost de vina).
Problema e următoarea:Cum încasez eu asigurarea(pentru că e daună totala),in condițiile în care titulara asigurării e moarta iar soțul supraviețuitor (vărul meu)nu are succesiunea dezbătută?
Va mulțumesc,anticipat!
la acest moment, nu aveti cum.
nu sunteti nici proprietar in acte si, legal, nu aveti nicio legatura cu masina. si nici cu accidentul.
daca se dezbate succesiunea, varul va poate face apoi o imputernicire.
Mulțumesc ,d-na avocat!
Aș putea totuși incerca să informez societatea de asigurări despre această situație, printr-o declarație a varului meu însoțită de certificatul de deces al soției ? Practic,pot incerca o mediere? Pentru că vărul meu nu are banii necesari dezbaterii succesiunii.
Există totuși și o culpa a societății de asigurări,care a încheiat asigurarea pentru mașina respectiva luând în considerare asigurarea anterioară și nu prezenta titularului (în speță a proprietarei decedate).In fapt,deși proprietara mașinii murise ,am reușit să asigur mașină tot pe numele ei.