avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Evaluare de riscuri - Menajera
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Evaluare de riscuri - Menajera

Buna ziua,

As dori sa va intreb de unde as putea gasi un exemplu pentru: Algoritmul Activităţilor în cazul AMITM > 3. As dori sa mentionez ca pozitia persoanei este de menajera.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:28, 24 Iunie 2019
Buna ziua,
Va referiti la accidentul de munca suferit de o salaariata ce ocupa postul de menajera?
Victima beneficiaza de concediu pentru incapacitate temporara de munca?
Buna,

Da, pentru un accident de munca. Victima va beneficia de concediu pentru incapacitate temporara de munca.
Mai exact... care este stadiul cercetari si de ce aveti nevoie?
Ati urmat pasii prevazuti in H.G. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, privind comunicarea, cercetarea si inregistrarea unui accident de munca?
Pe scurt...anuntarea accidentului la ITM, numirea comisiei de cercetare, completarea Procesului verbal de cercetare a accidemtului de munca cu anexele si anexele sale ( copie fisa individuala instruire SSM, declaratii martori, etc.), depunerea dosarului la ITM spre avizare, completare F.I.A.M., etc.
Buna,

Am nevoie pentru o lucrare de curs si am fost informat ca sunt 8 pasi pentru algoritmul activitatilor.
Ar fi chiar noua dupa socoteala mea...
In principiu...nu conteaza postul de lucru ocupat de persoana ce a suferit un accident de munca in urma caruia au rezultat doar leziuni ce se vindeca dupa o perioada de tratament ( incapacitate temporara de munca).
Doar ca, in functie de acesta, de post, si de modul de producere a accidentului ( daca este de traseu, daca au fost implicate echipamente de munca, etc.) poate rezulta un dosar de cercetare mai "stufos" sau nu...
Toate informatiile legate de acest subiect le gasiti in H.G. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu Art. 108.
Gasiti detalii mai jos
www.avocatnet.ro/articol_499...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident de munca CludiaRazvan CludiaRazvan Pe 15 ianuarie am suferit o fractura de glezna in fata magazinului in care lucrez, inainte sa ajung la servici.Cei de acolo au început cercetarea pentru a ... (vezi toată discuția)
Accident de munca misu1972 misu1972 Buna ziua, in cazul unui accident de munca cu ITM, spitalizare 14 zile si reluarea muncii dupa concediul medical de o luna de zile, dupa cercetarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daca in cadrul intreprinderii exista un sepp si respectiv ... MariaTocileanu MariaTocileanu Buna ziua daca in cadrul intreprinderii exista un SEPP si respectiv un lucrator dese mnat cine face comunicarea catre ITM. in cazul unui accident de munca. Va ... (vezi toată discuția)