avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii

Bună ziua,
Urmează că la întreprinderea la care lucrez să se facă disponibilizări,dar procedura este următoarea: semnăm toți salariații demisia contractelor de muncă,după 14 zile are loc așa zis interviul în sine pt ocuparea posturilor din schemă ,cine este acceptat continua activitatea,cine nu intra in procedura disponibilizaților, luând câteva salarii compensatorii.( procedură care a mai avut loc cu un an în urmă)
Dacă înainte de semnarea demisiei C.Munca a fiecărui salariat intru in concediu medical având probleme de sănătate,care este procedura legală din partea angajatorului ?
Nu pot semna demisiaC.Munca ( fiind în concediu medical) deci nu pot participa nici la interviu,ce urmează în cadrul legal după terminarea concediului medical ?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
marianalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 12 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demisia o puteti semna, dar perioada de preaviz se va prelungi cu durata concediului medical.

Dupa concediu medical, fie veti merge si dvs la interviu ,fie va inceta c.i.m. la expirarea preavizului.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Și în cazul în care nu semnez demisia ce se poate întâmpla ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil, se va decide concedierea dvs. .
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua,la 01.10.2019 intru in protecție (adică mai am 3 ani până la pensie și sunt protejat,nu mă pot da afară de la servici), dacă intru in concediu medical până la 03.10.2019 pot beneficia de protecție ?, căci disponibilizările încep mai curând,și cei care sunt in protecție primesc niste oferte bănești, dacă acceptă pleacă prin demisie, dacă nu rămân în continuare la serviciu tocmai pentru faptul că sunt protejați de lege,și eu abia de la 01.10.2019 intru in cei 3 ani de protecție.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
In care protectie intrati?

Aveti asa ceva prevazut la nivel de angajator ?

Alte discuții în legătură

Intrerupere preaviz cu concediu medical??apoi cic? raduemy raduemy Buna ziua! As dori daca puteti sa ma luminati intr-o problema. De cateva zile am fost anuntat ca sunt pus pe lista de disponibilizari. Am semnat preavizul dar ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi dau demisia !!! delfin1 delfin1 Imi cer scuze daca a mai fost aborbat acest subiect dar nu am gasit ceva care sa ma ajute si as dorii sa aflu cateva informatii sigure ... Maine urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Aflata in concediu pentru cresterea copilului si insarcinata voi fi totusi concediata pe motivul desfintarii postului stresarel stresarel In data de 25 August 2010 copilul meu a facut 2 ani data cu care ar fi trebuit sa-mi reancep activitatea, in acest sens am trimis catre angajator o cerere de ... (vezi toată discuția)