avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suprapunere de parcele in teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suprapunere de parcele in teren

Pentru construirea unui gard am chemat primaria sa masoare terenul meu si al vecinului cu care ma invecinez. Doar ca el a contestat aceste masuratori. Am angajat un topograf pentru masuratori gps si tocmai am aflat ca vecinul meu are cadastru facut din 2016 si ca a depasit limita dintre noi cu 1 m (renuntand la 1 metru in partea opusa, unde terenul este mai putin favorabil).

Cum se poate remedia aceasta incalcare flagranta a limitei reale? Se mai poate face ceva prin OCPI? Mai are sens acum intarusarea si ridicarea unui gard ? Sunt ceva portite de ocolire a unui proces??
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
cocoon, utilizator
Cel mai recent răspuns: cocoon , utilizator 13:59, 20 Iunie 2019
Daca nu va inteleti amiabil...nu aveti decat sa deschideti proces de granituire...
Dar OCPI-ul nu poate dispune corectarea masuratorii dupa hartile de la punerea in posesie si o noua masurare?
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
cocoon, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie de hotar vviicc vviicc Vecinul meu ar vrea sa fac gardul ce desparte proprietatile noastre dupa un hotar imaginat de el . Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Ridicare gard la limita de propietate emilia1982 emilia1982 - acum ceva timp am cumparat un teren de 502mp, surpriza a fost ca vecinul cu care avem o latura comuna a construit un gard (cu fundatie de beton) fara a ne ... (vezi toată discuția)
Cum găsesc măsurătorile terenului fără nr cadastral/topografic? intrebsieuceva intrebsieuceva Am doar extrasul de carte funciară, și numărul acestuia, știu și suprafața dar am nevoie de măsurători exacte pentru că cel mai probabil vecinul meu ... (vezi toată discuția)