avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... decadere drept martor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

decadere drept martor

Buna ziua!
poate fi decazut din proba cu martor,un martor care are internare la sectia psihiatrie-diagnostic depresia?
Cel mai recent răspuns: leonardy44 , utilizator 07:47, 23 Iunie 2019
La solicitarea părții care a propus martorul sau chiar a martorului ,tinand cont de actele medicale respective se poate dispune înlocuirea acestuia..
multumesc!
partea adversa cerere acest lucru (dupa ce deja proba cu martori a fost-martorul a fost audiat;,)spitalului actele medicale pt medic;
chiar daca este o hotarerare judecatoreasca poate spitalul sa eliberereze aceste acte (internare,tratamemt,diagnostic) fara acordul pacientului?
-nu sunt confidentiale datele? care este legea care face referire la confidentialitate?
leonardy44 a scris:

....
chiar daca este o hotarerare judecatoreasca poate spitalul sa eliberereze aceste acte (internare,tratamemt,diagnostic) fara acordul pacientului?
-nu sunt confidentiale datele? care este legea care face referire la confidentialitate?



Art. 74 enumeră o serie de fapte care pot fi considerate delicte civile prin care se încalcă drepturile reglementate de art. 71. Între acestea se regăsește difuzarea de materiale conținând imagini privind o persoană aflată la tratament în unitățile de asistență medicală, precum și a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanțe în legătură cu boala și cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptățite.
[ link extern ] /
Se refera la articole din codul civil.

Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 drepturilor pacientului, cap. IV Dreptul la confidențialitatea informațiilor și viața privată a pacientului
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!
pot face adresa catre judecatorie,facand referire la art.74 si legea 46,deoarece nu sunt de acord cu divulgarea datelor?
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date confidentiale insomniak74 insomniak74 un cabinet medical poate furniza relatii referitoare la anumite manopere efectuate unui client altor persoane sau institutii? (vezi toată discuția)
Problema legata de pastrarea anonimitatii ? XmasterX XmasterX Buna ziua ! Ma intereseaza sa stiu daca prin publicarea pe internet a unor poze din curtea unui spital de psihiatrie in care apar si masini parcate ... (vezi toată discuția)
Dosar medical - legea pacientului. marysimo marysimo Doresc să obțin o copie a întregului dosar medical al copiilor mei minori de la un spital la care am fost internați. Pe adresă la ce lege să fac referire ... (vezi toată discuția)