avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare casa cumparata in 2019
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare casa cumparata in 2019

O casa cumparata de o persoana fizica necasatorita, in scop de locuinta, cu contract in 2019 si precontract in octombrie 2018, poate fi vanduta fara aplicarea tva? Locuinta a fost cumparata de la o alta persoana fizica, a fost construita in anul 2008 si utiluzata tot ca locuinta. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
pia_ionita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:45, 23 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa vindeti linistita cate o casa in fiecare an. De la a doua vanzare in acelasi an incep sa apara probleme legate de TVA.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca valoarea proprietatii vandute depaseste 300.000 lei trebuie sa va inregistrati platitor de TVA la ANAF. Daca vindeti in continuare platiti TVA si va puteti retrage dupa ce intr-un an aveti vanzari sub 300.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție și vânzare casă, în fiecare an, de către o persoană fizică. trebuie să plătesc tva? Imobiliaremax Imobiliaremax Buna ziua! În anul 2017 am achiziționat un teren ,am ridicat o casa si am vândut o.in anul 2018 am repetat această schemă, am vândut un singur imobil. ... (vezi toată discuția)
Tva redus de 5 % pentru imobile adis76 adis76 Daca o persoana fizica achizitioneza o a doua locuinta(imobil) ,poate achita TVA redus de 5% ? Daca DA , in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Vanzare apartamente primite donatie - plata tva? daniel_mak3 daniel_mak3 Am primit de la tatal meu donatie 3 apartamente intr-un bloc nou dar m-am hotarat sa le vand pentru a cumpara o casa. Am citit ca daca vinzi mai mult de 2 ... (vezi toată discuția)