avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alee acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alee acces

Buna ziua!
Ca sa ajung acasa, folosesc o alee de acces care ma deserveste pe mine si inca 2 proprietari, toti locuind la capatul acestei alei.
In stanga si in dreapta acestei alei sunt alte case. Vecinul din stanga aleii si-a facut o poarta care da in aleea mea, dar acesta mai are o poarta si in strada principala (strada mare, asfaltata); dar pentru ca si-a facut un garaj si o magazie in spatele casei vrea sa foloseasca aleea noastra de acces ca sa nu-si faca drum prin curtea lui. Noi nu suntem de acord.
El are dreptul sa o foloseasca? (aleea invecinandu-se cu proprietatea lui)
Multumesc.
Mentionez ca este o alee ingusta, neasfaltata, neiluminata de primarie.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
costinnet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 20:04, 21 Iunie 2019
aleea de acces este proprietate publica sau privata?
in primul caz, o poate folosi oricine.
in al doilea, in mod evident, ea apartine proprietarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuim pe o alee, drum vicinal ce deserveste 3 proprietati. ... 011086G@lati 011086G@lati Buna ziua, Locuim pe o alee, drum vicinal ce deserveste 3 proprietati. La inceputul aleii este o proprietate mai mare, iar in spate alte doua ... (vezi toată discuția)
Întrebare drum comunal LuminitaT59 LuminitaT59 In spatele casei este o cale de acces cu deschiderea 3,4 m spre strada principala ,unde este casa noastră si deschiderea de 1m in capătul celalalt unde ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, printr-o licitație se vinde jumătatea unui imobil. ... ildiko-etelka ildiko-etelka Bună ziua, Printr-o licitație se vinde jumătatea unui imobil. Cumpărătorii ocupă partea dinspre stradă a imobilului. Cu această ocazie nu le permit ... (vezi toată discuția)