avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 suspendari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 suspendari

Buna ziua,
Am si eu o intrebare ce sanse am sa pot primi doua pedepse cu suspendare am semnat un accord de recunoastere in care pedeapsa este 2.4 ani cu suspendare si 3 ani supraveghere si mai am un dosar pentru tulburarea linisti publice infractiuni concurente.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: pauldorin87 , utilizator 10:41, 26 Februarie 2020
e posibil
ART. 97 cod penal
Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.
(2) În caz de concurs de infracţiuni sau pluralitate intermediară, instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei rezultante, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 91. Dacă se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

E posibil având în vedere că este vorba despre anularea fostei suspendări caz în care se va putea dispune din nou suspendarea pentru concurs în ansamblu. Problema aici ar fi dacă prin contopirea celor două pedepse s-ar depăși durata de 3 ani maximă pentru care se poate dispune suspendarea.
Am un caz similar.ma puteți ajuta cu inf suplimentare va rog

Filip M a scris:

E posibil având în vedere că este vorba despre anularea fostei suspendări caz în care se va putea dispune din nou suspendarea pentru concurs în ansamblu. Problema aici ar fi dacă prin contopirea celor două pedepse s-ar depăși durata de 3 ani maximă pentru care se poate dispune suspendarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Două condamnări. cât se execută din pedeapsă? sunt șanse să se scape de amândouă? eX3nna1 eX3nna1 Buna ziua, Am un prieten care a fost inculpat in doua dosare diferite. In primul a obtinut condamnare de 3 ani cu suspendare, iar in al doilea, a fost ... (vezi toată discuția)
Doua infractiuni Adia4 Adia4 Buna seara. Daca in 2017 am comis doua infractiuni la interval de 3 luni intre ele....si acum in 2018 sunt condamnat la prima cu suspendare la 8 luni si 2 ani ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare Bibicioiu Mariana Bibicioiu Mariana Bună ziua! Dacă am avut o condamnare cu suspendare și încercare și între timp s-a judecat un dosar anterior fapta fiind săvârșită înainte de ... (vezi toată discuția)