Va solicit ajutorul ref. la cuantumul penalitatilor prevazute ca fiind aplicabile in cazul unei neplati a datoriilor catre stat pe o perioada de 2 ani si cum se aplica acestea. Este vorba despre o firma. Si o a doua intrebare : este normal ca aceeasi firma sa se trezeasca direct cu poprire pe cont fara somatie, fara nimic ? Multumesc anticipat pentru orice ajutor.
incepand cu 1 ianuarie 2006 si pana in prezent, conform codului de procedura fiscala in vigoare, pentru plata cu intarziere a obligatiilor fiscale catre bugetul statului, se calculeaza majorari de 0,1% pe zi, pana la data achitarii integrale, inclusiv. asadar, cuantumul majorarilor pot depasi cuantumul debitului. notiunea de penalitati nu mai exista, fiind inlocuita cu majorari de intarziere.
nu este normal sa se treaca direct la poprire, executarea silita incepe prin comunicarea somatiei si abia dupa 15 zile de la comunicarea acesteia se continua masurile prin poprire si/sau sechestru.
intrebarea mea este: ati avut control fiscal? organele de control au dispus masuri asiguratorii? in astfel de cazuri se poate trece direct la poprire asiguratorie sau sechestru asiguratoriu, printr-o decizie motivata si semnata de conducatorul organului fiscal.
Ca sa raspund la o intrebare pusa mai sus, nu nu am avut control fiscal. Este posibil sa avem in aceste conditii ?
In conditiile in care s-a facut poprire pe cont pentru aceste datorii - ma puteti sfatui ? Cuantumul de platit se poate esalona ? Mentionez ca putem plati aceste sume dar nu toata suma o data. Din pacate s-a ajuns la aceasta situatie din greseala si omisiune de contabilitate (si alte probleme interne la firma) deci nu exista rea vointa din partea noastra. Doar neglijenta, asta da. Acum vreau sa indrept aceasta situatie. Cum as putea proceda ? Multumesc foarte mult. Nici nu stiti ce ajutor nepretuit imi oferiti.
este posibil sa aveti control fiscal, in orice conditii, chiar daca aveti sau nu datorii la bugetul statului. oricum, inainte de a veni echipa de inspectori, trebuie sa primiti un aviz de inspectie fiscala, cu 15 zile inainte de a incepe inspectia, in care se precizeaza temeiul, perioada supusa inspectiei, data la care incepe inspectia fiscala.
puteti semna un angajament de plata, dar asta nu va scuteste de executare silita.
depinde foarte mult si de seful serviciului colectare si executare silita in astfel de cazuri si cum se aplica legea, in litera sau in spiritul ei.
datoria este mare? aveti si contributii cu stopaj la sursa neachitate?
Stopaj la sursa
andreia85
Am avut control de la fisc si vor sa faca plangere penala pentru neplata stopajului la sursa. As dori sa stiu daca in stopajul la sursa intra si majorarile de ... (vezi toată discuția)