avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este legal ca un avocat să ia decizii în numele meu, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este legal ca un avocat să ia decizii în numele meu, fără contract de reprezentare, în fața instanței?

Este legal ca un asa zis avocat sa ia decizii in numele meu fără contract de reprezentare in fata instantei? Oare instanta nu ar trebui sa verifice dacă cel ce vb in numele meu are măcar o procura de reprezentare?
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MgcMarius , utilizator 00:05, 28 Iunie 2019
Incercati sa fiti mai explicit,exista un dosar pe rol,aveti un avocat angajat,ce anume s a intamplat?
Am discutat cu un avocat acum 2 luni, am discutat despre tarif si doleantele mele, a rămas ca acest "avocat" îmi trimite contractul de reprezentare pt a fi sigur ca am discutat cu cineva autorizatie dar acest contract nu a ajuns niciodată. Neavand nici o proba am trimis mail personal la judecatorie cu doleantele mele, iar la infatisarea din 21.06 surpriza, acest avocat fără contract fără procura in lipsa mea se prezinta in fata instantei si face si contestatie împotriva parti adverse, am asteptat 2 zile dar acest avocat nici la ora actuală nu mia transmis nimic. Nu cred ca o instanta de judecata poate accepta asa usor pe orice fără acte doveditoare sa facă cereri in numele meu.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Incercati sa fiti mai explicit,exista un dosar pe rol,aveti un avocat angajat,ce anume s a intamplat?

Angajați alt avocat ca sa lămuriți problema.
Nu avea cum.sa va reprezinte dupa cum ziceți.
L-ați platit?
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu ați semnat contract de asistență și reprezentare nu este îndrituit să vă reprezinte, nu este reprezentantul dvs convențional.
Contractați serviciile altui avocat pentru a vă edifica și a continua procedura cu acesta!
Puteti să verificați și dvs dosarul pentru a vedea dacă a depus vreo împuternicire!
Nu am platit nimic deoarece acesta insista plata tarifului ori personal ori sa trimit bani la un prieten iar acesta sa ii inmaneze ceea ce ma făcut sa cer contractul de reprezentare. Am asteptat acest contract doua luni de zile iar cu 5 zile inainte de infatisare vazand ca acest avocat sa facut nevazut am trimis mail personal la instanta declarand ca din motive financiare si tinund ca ca ancheta sociala la domiciliul minorului din strainatate nu este făcută deși actele au fost trimise de 6 luni, nu ma pot prezenta in fata instantei si daca se poate amana pentru o perioada timp in care sper ca ancheta sociala va fi finalizata eu ne putand risca sa plec in tara iar in lipsa mea sa fiu cautat de autoritatile italiene pt aceasta ancheta. In data de 21.06 acest avocat se prezinta in fata instantei fără contract de reprezentare si sustine ca îmi apară interesele deși eu habar nu am ce interese apară dansul si cum se poate ca un avocat sa ii fie permis sa declare ca in urma unei conversatii telefonice este aparatorul meu. Din punct de vedere legal cred ca atat eu trebuia sa verific, prin acel contract, ca am discutat intradevar cu un avocat iar dansul sa verifice ca intradevar persoana ce la contactat telefonic este persoana realtà si inplicata in caz.

Alte discuții în legătură

Incheierea contractului de asistenta juridica la distanta ionu roman ionu roman Care este modalitatea de încheiere a contractului de asistenta juridica la distanta?...se trimit ambele exemplare ale contractului, înregistrate si ... (vezi toată discuția)
Important! bună ziua, am un contract de mandat cu un consilier juridic ... Oananm Oananm Bună ziua, am un contract de mandat cu un consilier juridic pt reprezentare în instanta, cereri eronate trimise de dansu în instanta sau ținut lanț pana ... (vezi toată discuția)
Revendicare onorariu avocat florinstan florinstan Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat - am angajat un avocat sa ma reprezinte intr-un proces cu o persoana, pe doua cai - ordonanta presedential si fond. Am ... (vezi toată discuția)