avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este legal ca un avocat să ia decizii în numele meu, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este legal ca un avocat să ia decizii în numele meu, fără contract de reprezentare, în fața instanței?

Este legal ca un asa zis avocat sa ia decizii in numele meu fără contract de reprezentare in fata instantei? Oare instanta nu ar trebui sa verifice dacă cel ce vb in numele meu are măcar o procura de reprezentare?
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MgcMarius , utilizator 00:05, 28 Iunie 2019
Eu nu as paria pe tinerii avocați care sunt foarte adaptabili.
Dreptul era o artă iar acum a devenit o afacere.
Tinerii avocați care consideră avocatura ca fiind artă și nu afacere deja sunt bătrâni...

Între artă și afacere exista o mare diferenta.
Afacerea nu va fi niciodata artă...

Imi vine greu sa cred ca avocatul dvs. era foarte experimentat.
Mie imi pare naiv.
Si naivi sunt cei foarte tineri.

Eu din prima zi din avocatura fără bani nici nu deschideam gura macar.
Eram batran de tot încă de atunci...si consideram avocatura artă și nu afacere...
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dupa 9 luni de proces ce pare ca nu se termina, am citit noul cod civil de n ori, am urmarit si am intrebat de sute de ori diferite subiecte si recunosc ca nu am inteles legislati in vigoare cum o înțelege un avocat si tocmi de aceea intreb:
Prima avocata, odată ce a cerut ancheta sociala nu putea sa ceara si audierea minorului la domiciul din Italia? Daca prima infatisare a fost in ianuarie 2019 de ce avocata mea cere pensie de intretinere 250 când salariul minim se marise deja?!?! Ok nu am inteles-o chipurile pe prima ce ma pacalit cu o procura făcută la ambasada ca să scape de raspunderi si sa termine procesul rapid dar.... Al doilea avocat, consilier, explicand prima situație deoarece la dosar se vedea ca am fost reprezentat se prezinta pe data de 03.04 farà contract ne punem de accord rămânand sa perfectam actele pana pe data de 21.06 când urma alta infatisare dar in aceste 2 luni nu are timp sa facă contractul, se prezinta in numele meu si cere audierea minorului in Italia?!!!? Alti bani alta distractie alt an pierdut deoarece din ianuarie si pana in aceasta data ancheta sociala încă nu este făcută ceea ce insemna ca audierea va dura cel putin tot atat. Apoi sunt făcut escroc ca nu am trimis bani, care apropo ii dorea prin western nu cont profesionala iar avocatul acuzari spune ca eu sunt cel ce tergiverseza procesul. Odata ce ancheta sociala nu este făcută cred ca divorțul nu putea fi finalizat chiar dacă prezentam minorul la audiere. Procesul ce trebuia sa fie unul usor si de comun acord, deoarece mama nu isi doreste copilul nici platita iar copilul este ok cu mine, dar de durata deoarece implica autoritatile italiene a devenit o vaca de muls. Am ajuns sa cred ca spre binele fetitei mele trebuie sa ignor legea sa îmi vad de educatia si tratatamentul psiholog ce il face si sa ma plimb prin Europa încă 4 ani pana va fi majora, apoi Dumnezeu cu mila.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
MgcMarius, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea contractului de asistenta juridica la distanta ionu roman ionu roman Care este modalitatea de încheiere a contractului de asistenta juridica la distanta?...se trimit ambele exemplare ale contractului, înregistrate si ... (vezi toată discuția)
Important! bună ziua, am un contract de mandat cu un consilier juridic ... Oananm Oananm Bună ziua, am un contract de mandat cu un consilier juridic pt reprezentare în instanta, cereri eronate trimise de dansu în instanta sau ținut lanț pana ... (vezi toată discuția)
Revendicare onorariu avocat florinstan florinstan Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat - am angajat un avocat sa ma reprezinte intr-un proces cu o persoana, pe doua cai - ordonanta presedential si fond. Am ... (vezi toată discuția)