avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire

buna seara,am salariul minim pe economie si am 4 popriri,ce suma imi va fi oprita?cum se calculeaza?multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:37, 2 Iulie 2019
1/2 va va fi retinuta pt toti creditorii.

Art. 728 Cod de procedura civila

Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
(5) Urmărirea drepturilor prevăzute la alin. (4) se va putea face în limita a jumătate din cuantumul acestora.

Art.728 C.proc.civ. are alt continut ...

Limitele urmăririi veniturilor bănești sunt reglementate la art.729.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
scuze, 729!
multumesc pentru raspuns.mama mea este pensionara ,primeste pensia pe card bancar si este in aceeasi situatie,are 3 popriri,intrebarea este,ii este blocata toata pensia sau doar jumatate?multumesc

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe o pensie de 484 lei? luiza12 luiza12 Buna ziua! va rog sa ma ajutati un calcul pentru o poprire pe o pensie care reprezinta 484 lei sub salariul minim pe economie; conform legii 729 cum se face ... (vezi toată discuția)
Prenatalul și postnatalul se acorda integral, ținând cont ca pe salariu sunt popriri? Stoean Stoean Cum se da pre și postnatalul, dacă avem popriri? Știm ca acesta nu se supun popririi. Multumesc (vezi toată discuția)
Poprire echinacee echinacee B una ziua! in situatia in care exista o poprire (pt 2 credite la aceeasi banca) pe o pensie de invaliditate,pensia fiind sub minimul pe economie; mai vine ... (vezi toată discuția)