avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatalul și postnatalul se acorda integral, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatalul și postnatalul se acorda integral, ținând cont ca pe salariu sunt popriri?

Cum se da pre și postnatalul, dacă avem popriri? Știm ca acesta nu se supun popririi. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 2 Martie 2017
Codul de procedura civila:

Art. 729. Limitele urmaririi veniturilor banesti

(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.

(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire ioneliya38 ioneliya38 buna seara,am salariul minim pe economie si am 4 popriri,ce suma imi va fi oprita?cum se calculeaza?multumesc (vezi toată discuția)
Poprire salar bsofia bsofia Buna ziua, La firma avem un angajat care are 2 popriri de la 2executori pt.credite bancare.Eu retin 1/3 din salar pe care o impart la cei 2 executori.Va rog ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am 2 popriri pe cont de la executori diferiți , ... Melisa22 Melisa22 Buna ziua ! Am 2 popriri pe cont de la executori diferiți , dacă mă angajez part time , salariu poate fii supus popriri ? Cât anume ? Mulțumesc (vezi toată discuția)