avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Buna ziua!
Referitor la taxa auto, tatăl meu a decedat, a plătit o taxa auto pentru un autoturism care la succesiune mi-a revenit mie, am depus cererea de recuperare a taxei iar acum cei de la ANAF nu știu dacă sa îmi dea banii sau nu pentru ca pe certificatul de Moștenitor îmi revine doar masina nu și taxa. Ce este de făcut in situația asta?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 21:54, 27 Iunie 2019
chiar daca masina ar fi fost vanduta, si nu mostenita, dreptul de a incasa contravaloarea taxei ar fi apartinut tot mostenitorilor.
deci vi se va plati taxa in virtutea calitatii de mostenitor si nu de proprietar actual al autoturismului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de mediu autoturism cu proprietar decedat madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, In cazul in care proprietarul autoturismului este decedat pot recupera mostenitorii, respectiv sotia supravietuitoare taxa de mediu? Dupa ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare se poate recupera si de catre mostenitori? umircea2015 umircea2015 Referitor la OUG 52/2017, Tatal meu care a detinut un autoturism Logan cumparat in anul 2008 si pentru care a platit o taxa de poluare in valoare de 1095 lei, ... (vezi toată discuția)
Oug 52/2017 cu privre la restituirea taxelor auto umircea2015 umircea2015 Referitor la OUG 52/2017, Tatal meu care a detinut un autoturism Logan cumparat in anul 2008 si pentru care a platit o taxa de poluare in valoare de 1095 lei, ... (vezi toată discuția)