avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata a doua concedii medicale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata a doua concedii medicale

Buna seara
O persoana care se afla in concediu medical a fost internata in spital.
Cateva zile,cele doua concedii se suprapun.Se pot plati ambele concedii medicale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:20, 28 Iunie 2019
Nu se poate suprapune internarea în spital, cu concediul medical de la domiciliu.
Norme de aplicare a OUG 158/2005
art.33
....
(3) În situaţia în care unui asigurat i se acordă în aceeaşi lună două certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumită perioadă, indemnizaţia se calculează după cum urmează:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizaţia se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilităţii acestuia şi data începerii valabilităţii celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rămase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica „Observaţii“ a certificatului de concediu medical „Suprapunere cu CM seria ..... nr. ..............“;
b) pentru al doilea certificat medical, a cărui începere se suprapune peste perioada de valabilitatea primului certificat medical, indemnizaţia se calculează în mod corespunzător, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.
(4) În situaţia în care unui asigurat i se acordă certificat de concediu medical pentru o anumită perioadă, iar asiguratul doreşte să îşi reia activitatea profesională înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzător, de către medicul care a eliberat certificatul.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical manuela25 manuela25 Buna ziua, sunt in concediu medical cod 14, medicul specialist la care sunt mi-a eliberat un referat pentru comisie pentru prelungirea concediului incepand cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!din data de 01.12 pana in data de 13.12 sunt in cm ... EricAndrei EricAndrei Buna ziua!Din data de 01.12 pana in data de 13.12 sunt in CM cod 01,incepand cu data de 07.12 am intrat in carantina ptr.covid.Al 2 lea medical va fi din ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale suprapunere zile buna ziua, va rog sa ma ajutatii ... herminav herminav Concedii medicale suprapunere zile Buna ziua, Va rog sa ma ajutatii cu urmatoarea speta: - un concediu medical continuare -cod ... (vezi toată discuția)