avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM cu timp partial - nr maxim de ore pe luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM cu timp partial - nr maxim de ore pe luna

Buna ziua. Am CIM cu norma intreaga si functia de baza la un angajator si 2 CIM la alti 2 anjajatori cu timp partial de 4 ore pe zi la fiecare. Cumulat pe zi am 16 ore. Legislatia imi limiteaza numarul maxim de ore lucrate pe luna prin CIM partial la mai multi angajatori sau se refera la un singur anjator ?
Situatia mea este conforma cu legislatia in vigoare sau nu ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 28 Iunie 2019
Buna ziua,
Timpul de munca, durata programului, se refera la un sigur contract individual de munca, cim, cu timp normal, 8 ore, sau partial de munca.
Legislatia nu limiteaza numarul de cim-uri ce le poate avea un lucrator.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator
Dispozitiile art. 35 din Codul muncii consacra posibilitatea salariatului de a cumula mai multe functii in baza unor contracte individual de munca, fie la angajatori diferiti, fie la acelasi angajator.

Textul nu ne prevede insa cum sa se coreleze aceasta situatie cu dispozitiile legale care instituie durata maxima a timpului de munca.

Din interpretarea coroborata a dispozitiilor art. 112 alin. (1) C. muncii, cu dispozitiile art. 35, art. 113, art. 118 din acelasi cod, deducem ca durata normala a timpului de munca, de 40 de ore pe saptamana, se refera la un singur contract de munca. (Ion Traian Stefanescu, Tratat teoretic si practic de dreptul muncii, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2010, p. 525)

Durata normala a timpului de munca, de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana, se raporteaza la un singur contract de munca, intrucat, in caz contrar, s-ar goli de continut dispozitiile art. 35 din Codul muncii ce permit salariatului sa cumuleze mai multe contracte individuale de munca. (Alexandru Athanasiu, Luminita Dima, Regimul juridic al raporturilor de munca in reglementarea noului cod al muncii, in Pandectele romane nr. 1/2004, p. 269, Alexandru Athanasiu, Luminita Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucuresti, 2005, p. 165).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim 4 ore simona38 simona38 angajat cu cim de 4 ore pe o societate. intocmit un alt cim cu 4 ore pe o alta societate. nu a delcarat ca mai are un alt cim pe o alta societate (a-3a). ce e ... (vezi toată discuția)
Cate ore lucram pe saptamana? Alexandra Silaghi Alexandra Silaghi Am inteles ca putem lucra la 2 firme cu CIM de 8h/zi pe perioada nedeterminata...insa pana la urma, cate ore lucram pe saptamana, daca lucram pt 2 firme? 80 de ... (vezi toată discuția)
Program de munca Stanci Stanci Poti munci la doua societati la fiecare opt ore? (vezi toată discuția)