avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri imobile, proprii și comune, după o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri imobile, proprii și comune, după o căsnicie de 15 ani: cum se împart și cum se socotește valoarea lor?

Buna ziua ! Dupa o casnicie de 15 ani,am ajuns la partaj.Am locuit in apartamentul sotului(bun propiu al lui) si am facut impreuna imprumuturi in banca,bani care s-au investit in casa,pe langa alte multe investitii,o masina in lising care a fost achitata pana la separarea noastra .,aceasta a costat aproape 8000€.In timpul casniciei am dobandit un apartament de la bunicii din partea mea in acte fiind si sotul,cu act de vanzare cumparare.In tot acest timp eu am muncit,nu am fost casnica.Cum se impart aceste lucruri? Cum se socoteste valoarea masinii si a investitiilor facute ? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
ok, daca ati terminat de achitat pana la data separarii, va trebui sa va dea sulta cat valora masina la data separarii, ca de atunci o foloseste singur.
incercati sa va intelegeti si sa partjati amiabil, la notar, altfel, costa si sunteti in dezavantaj deoarece casa cumparata de la bunici e bun comun, desi sotul nu a dat vreun ban.
Multumesc foarte mult pentru raspuns si timpul acordat.Multa sanatate !

gi-jane2, moderator
Problema este ca eu practic nu vreau nimic din casa in care am locuit si am investit 15 ani.Ma intereseaza cum.se calculeaza pentru ca fostul sot vrea sa-mi ia casa de la bunici si fara ca eu sa fac parte la bunurile comune de la el .Eu vreau cumva sa se compenseze munca mea de acolo cu partea lui de la apartamentul bunicilor si sa terminam sa ne intelegem,dar el nu vrea.
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu as zice sa mergeti la un avocat cu actele sa vada ce dovezi aveti si sa aprecieze cat ce puteti obtine., puteti sa il chemati si la mediere , daca nu si nu.. va trebui sa il chemati in judecata. In privinta investitiilor facute in casa lui, aveti o mare problema cu prescriptia.

Pt a raspunde, apasati pe raspunde, nu pe citeaza, multumesc.
gi-jane2, moderator
”In timpul casniciei am dobandit un apartament de la bunicii din partea mea in acte fiind si sotul,cu act de vanzare cumparare” De unde au provenit banii pentru cumpararea imobilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Revocarea donatiei intre soti ContSters4978 ContSters4978 Am o intrebare,as vrea sa stiu pareri mai multe,daca se poate.Am intalnit un caz.Sotie si sot.Sotia ii doneaza sotului prin act de donatie,dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj Anamaria2014* Anamaria2014* Buna seara! Voi descrie situatia in care ma aflu: eu si sotul meu am locuit in apartamentul bunicului meu pe tot parcursul casniciei noastre (21 de ani), ... (vezi toată discuția)