avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... procedura afisaj corespondenta la sediul primariei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

procedura afisaj corespondenta la sediul primariei

Buna ziua.
atunci cand posta romana nu gaseste un destinatar la adresa( ex.acesta este plecat din tara), aduce plicul la primaria de domiciliu pentru afisare.
Care este procedura pe care primaria trebuie sa o urmeze(cat timp se tine afisat plicul la avizier, ce se face apoi cu plicul?se trimite la expeditor?+cadrul legal unde gasesc aceste informatii)
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: nyyco , utilizator 22:55, 1 Iulie 2019
Cadrul legal expune doar trei persoane clare: destinatarul, expeditorul si intermediarul (posta romana). Nicio alta persoana nu are dreptul sa intre in posesia corespondentei (plicului) sau sa-l afiseze public.
In cazul in care destinatarul nu poate fi gasit, corespondenta este returnata de posta romana in termen de x zile expeditorului.

Primaria de care vorbiti are aceasta practica de mai mult timp sau abia acum vreti sa incepeti aceasta practica? Va recomand calduros sa lecturati art 302 Cod Penal cu privire la violarea secretului corespondentei.
Singurul functionar public cu atributii in procesarea corespondentei sunt factorii postali sau functionarii publici ai institutiei expeditoare/destinatare.
doar acum am primit o scrisoare de la factorul postal(nedeschisa si nici noi nu o dechidem, doar punem plicul la avizier).factorul postal zice ca asa cere procedura postei romane sa aduca corespondenta la primarie...nestiind exact am primit-o dar nu stim ce sa facem cu ea.binenteles sub nici o forma nu deschidem plicul
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident ca nu-l deschideti. Dar nu e legal nici macar sa-l retineti sau sa-l afisati, sub 3 motive:
1) daca destinatarul nu este gasit, pana la returnare, plicul ramane DOAR la factorul postal sau in incinta postei.
2) GDPR-ul
3) cat timp plicul este la primarie, destinatarul nu poate intra in posesia legala a acestuia, plicul aflandu-se ilegal la primarie.
Discutati acest fapt cu dirigintele de posta sa nu mai repetati procedura. Nu poate o procedura interna a postei romane sa paseze obligatia legala a transmiterii corespondentei catre o terta persoana (primaria).

PS: Am vazut o intrebare mai veche a dvs privind impozitul pe teren in cazul terenurilor detinute de UAT-uri si inchiriate unor entitati private. In acest caz, chiriasul, pe langa chiria lunara/anuala, va plati si taxa pe teren (impozitul pe teren). Art 463 alin (2) Cod Fiscal
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2019
Alexandru Andreescu, utilizator
Ok.multumesc frumos!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de informare despre hj gheorghe1938 gheorghe1938 Va rog, care este procedura de informare a continutului unei hotarari judicatoresti.. Persoana care trebuia sa primeasca HJ in plic de la tribunal, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)