avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Înșelat de vânzătorul apartamentului
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Înșelat de vânzătorul apartamentului

Bună ziua, am cumpărat un apartament, când sa evaluat apartamentul era mobilat la fel cum era prozele pus la vânzare. După semnarea contractului cel care a vândut apartamentul a spus ca el a uitat ca a închiriat apartamentul pe sfârșit de săptămână unui norvegian și ca ala vine a doua zi și ca nu mai poate sa amine nimic. Neștiind ce pune la cale, luni când am ajuns în apartament am găsit centrala schimbata și TV care era mare și nou schimbat și second Hand. Întrebarea mea este ce pot face acum? Banii încă nu ia întrat de la CEC in contul vânzătorului. Eu am dat un avans de 300 mil bani veci. Aveți o idee ce pot face? Mulțumesc


Buna seara,

Mergeti cu actele la un avocat pentru o consultatie. Acesta va analiza situatia si va va sfatui ce trebuie facut exact in cazul dvs.
Este vorba de un contract de vanzare-cumparare sau de un antecontrat, intrucat afirmati ca ati platit “un avans” ?
Nu este normal ca, dupa semnarea contractului de vanzare-cumparare vanzatorul sa afirme ca apartamentul este inchiriat, era obligat sa va instiinteze inainte de semnarea acestui contract despre existenta contractului de inchiriere.
Daca nu stiati de existenta contractului de locatiune nu erati obligata sa il respectati dar inteleg ca a fost un pretext.
Ca un sfat general, aveti posibilitatea de a cere in instanta rezolutiunea contractului de vanzare- cumparare si plata unor daune pentru neindeplinirea de catre vanzator a obligatiilor asumate, dar trebuie analizate clauzele contractului si vazut ce anume este stipulat in contract sau obligarea vanzatorului la executarea intocmai a contratului de vanzare-cumparare, ceea ce inseamna ca il puteti obliga sa va predea apartamentul asa cum s-a obligat la incheierea contratului, plus plata de daune.
Daca este vorba de un antecontract, puteti refuza semnarea contractul de vanzare-cumparare, culpabil fiind vanzatorul si sa il obligati sa va restituie avansul platit, etc.
Exista si un anumit iz penal in situatia prezentata de dvs.
Puteti incerca sa il notificati in prealabil prin avocat, poate se conformeaza si nu mai ajungeti in instanta.



Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Probleme inchiriere locuinta andyn andyn Buna ziua, am inchiriat o locuinta pentru o perioada de 1 an, achitand in avans chiria proprietarului printr-un contract de inchiriere facut printr-o agentie ... (vezi toată discuția)
Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)