avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suma de plata in 15 zile calculata si scrisa gresit pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suma de plata in 15 zile calculata si scrisa gresit pe PV

Buna ziua , am primit o amenda pentru viteza in afara localitatii la care am primit 10 puncte de amenda adica 145 lei inmult cu 10 = 1450 lei suma totala de platit , Dar la minimul de platit in 15 zile politistul a scirs 652.5 care conform matematicii inmultit cu 2 nu face 1450 lei .
Este o greseala de care pot profita in urma undei contestatii ?
Cel mai recent răspuns: kitt10 , utilizator 13:10, 10 Iulie 2019
Buna ziua,
Suma reprezinta jumatate din minimul amenzii prevazute pentru acea contraventie, nu jumatate din amenda data de Politist.
Spre ex: sa spunem ca pentru contraventia dvs. puteti primi intre 9 si 14 puncte de amenda.
Domnul politist a ales sa va taxeze cu 10 puncte de amenda dar dvs. aveti dreptul legal de a plati in 15 zile jumatate din suma minima pentru aceasta contraventie ( in cazul de fata jumatate din cat reprezinta 9 puncte de amenda)
-Exemplul este pur teoretic, corespunde cu prevederile legale doar modul de calcul a contraventiei, nu si numarul de puncte amenda pentru acea contraventie.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar gresita contestatie Marius_o Marius_o Buna Seara. Am luat o amenda radar dar pe procesul verbal politistul mi-a scris ca am luat 10 puncte amenda si 1450 lei amenda dar la rubrica unde scrie ... (vezi toată discuția)
Proces verbal completat gresit adrianvalentin77 adrianvalentin77 buna ziua, in data de 06.04 am fost surprins de aparatul radar avand o viteza de 93 km/h in localitate , fapt pt care am fost amendat cu 10 puncte de amenda. ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! in data de 10.02.2023 mi-a fost intocmit un proces ... piatrabrasov piatrabrasov Buna seara ! In data de 10.02.2023 mi-a fost intocmit un proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei legale (in localitate) cu 57 km/h peste limita ... (vezi toată discuția)