avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dovada achitarii salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dovada achitarii salariilor

Daca angajatorul face plata salariilor prin virament bancar mai e necesara semnarea fluturasilor ?
In eventualitatea unui control de la ITM se poate substitui fluturasul semnat cu extrasul bancar al angajatorului ? Exista un articol de lege in dreptul muncii care specifica aceste aspecte ?
Cel mai recent răspuns: florysoricioaica , utilizator 11:26, 27 Noiembrie 2009
Buna ziua,

conform articolului 163 din Codul Muncii, plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit. In cazul dumneavoastra sunt suficiente extrasele de cont.

Insa, trebuie sa dati tuturor angajatilor fluturasul pe care sa apara clar toate veniturile si retinerile care se aplica acestora. Ar fi de preferat ca, angajatii sa primeasca fluturasii cu o zi inainte, in caz de eventuale erori sa se poate face modificarile de rigoare, inainte de transmiterea sumelor catre banca.

Pentru salariatii fara card, a caror plata va fi cash, trebuie sa aveti flururasii semnati. E bine si statul dar, e de preferat fluturasul din motive de confidentialitate.:)
Va stau la dispozitie pentru alte intrebari.

Multumesc.
la noi in firma banii se primesc prin virament bancar , iar pe mail primim statul de plata in format PDF. Acest PDF ajunge si cu 2 zile intarziere fata de data platii salariilor.

Este legal?
Codul Muncii-Art. 163. - (1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.

Nu este o prevedere legala explicita in ceea ce priveste aceasta informare privind calculul drepturilor salariale.
Eu am avut un control de la ITM si cand m-au intrebat modul de plata al salariilor le-am aratat lista pe care o trimit la banca cu suma aferenta fiecarui salariat si extrasul in care apare suma totala virata si au zis ca este ok, nu mi-au cerut nici un alt document sau fluturasi. Eu spre ex eliberez fluturasii doar celor care ii solicita, si ei stiu si de fiecare data cei interesati vin si le dau fara nici o pb..sa ne usuram munca, sa nu -i punem iar sa semneze teancuri de hartii si noi sa facem teancuri de dosere in arhiva.
diablo a scris:

la noi in firma banii se primesc prin virament bancar , iar pe mail primim statul de plata in format PDF. Acest PDF ajunge si cu 2 zile intarziere fata de data platii salariilor.

Este legal?


Tot ce nu este interzis prin lege, este permis.
Cred ca mai mult conteaza data platii si nu data semnarii statului de plata.

Alte discuții în legătură

Dovada efectuarii salariilor WonderBoy WonderBoy Buna ziua. Am citit in Codul Muncii urmatoarea: [i] \" Art. 163. - (1) Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice ... (vezi toată discuția)
Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
Acordarea salariului prin casierie, procedură Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul acordarii salariul cash si nu pe card? pe langa semnarea fluturasului,angajatul trebuie sa se semneze si o dispozitie de plata? ma gndesc ... (vezi toată discuția)