avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea salariului prin casierie, procedură
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea salariului prin casierie, procedură

Buna ziua
in cazul acordarii salariul cash si nu pe card? pe langa semnarea fluturasului,angajatul trebuie sa se semneze si o dispozitie de plata?
ma gndesc ca departamentul economic , sau persoana care se ocupa de virarea salariilor trebuie sa emita o dispozitie de plata pt suma incasata pt fiecare angajat in cazul acordarii in numerar (cash ) a salariului?decat in cazul acordarii prin virament bancar nu e necara dispozitia de plata
Este obligatoriu sa fie semnat si fluturasul de angajat?precum si statul de plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 8 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nevoie de o dispozitie de plata cat timp este vorba despre drepturi salariale.
Dovada platii se face prin semnarea statului de plata.
Art. 168 C.mun.
(1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
....
adica doar semnarea statului de plata si a fluturasului ?
in cazul virarii salariul in contul bancar al salariatului, mai este nevoie si de semnarea statului si a fluturasului de catre angajat?
Nu mai este nevoie de semnarea statutului de plata, in cazul platii salariului prin virament bancara, intrucat dovada se face prin ordinul de plata.

Codul Muncii prevede doar ca, plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salar in plic epoepo epoepo Buna seara. Firma la care lucrez,,intodeauna sa face plata salarului in plic fara fluturas.stat de plata sau plata in cont( plata la gri).Cum ar putea ei (in ... (vezi toată discuția)
Ce semnam, statele de plata sau fluturasii? Elena Elena Elena Elena Ce este mai bine sa semnam cu angajatii, state de plata sau fluturasi? Pe stat, sunt trecuti toti angajatii si nu se asigura confidentialitatea, este atunci ... (vezi toată discuția)
Plata salariului. este obligatoriu semnarea statului de plat? Lewike Lewike Buna ziua. Lucrez la o firma \"start up\" acum 6 luni, dar pana acum nu am primit nici un fluturas salariu, si nu am semnat nimic, cand am primit salariu. ... (vezi toată discuția)