avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Promisiunea verbala are valoare juridica?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Promisiunea verbala are valoare juridica?

Buna ziua,

Daca o companie a promis doar verbal companiei mele ca ii va da 50% din comisionul cuvenit,in cazul in care nu respecta acest lucru si il dau in judecata,ce sanse de castig am doar pe o promisiune verbala?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:10, 14 Iulie 2019
Egal cu zero !!!
Cum puteti demonstra asta ?
Nici o sansa ,Nu exista asa ceva în legislația din România,mai degrabă daca va scria pe un colt de șervețel și tot era ceva ,un început de dovada scrisă etc.De altfel strămoșii noștri latini aveau de vreo 2000 de ani o zicala "verba volant,scripta manent"
Contra unui profesionist este admisibilă proba cu martori și pentru probarea unui act juridic de peste 250 lei, totodată poate recunoaște în urma
administrării interogatoriului.
Dar, practic, șansele de a se admite acțiunea nu sunt chiar mari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiuni dezvoltator mikono mikono Buna ziua, am cumparat un apartament si dupa ce am platit toi banii aflu ca dezvoltatorul nu se tine de cuvant si nu mai face un mic parculet in ansamblu. Am ... (vezi toată discuția)
Am vândut o casa cu o suprafață de teren și mai am inca 2 ... justoana70 justoana70 Am vândut o casa cu o suprafață de teren și mai am inca 2 clădiri la aceeasi adresa pentru care părinții mei au platit impozit ani de zile și încă ... (vezi toată discuția)
Declaratii verbale nesustinute de probe scrise elagrosu elagrosu Buna seara, As dori sa stiu daca intr-un proces in care cineva acuza doar in baza unor declaratii verbale ce sanse de cistig are acea part. Precizez ca nu ... (vezi toată discuția)