avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soția are o problemă cu banca de dinaintea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soția are o problemă cu banca de dinaintea căsătoriei. Cum mă poate moșteni în totalitate fetița mea de 2 ani, dacă se întâmplă ceva cu mine?

Buna ziua,

As vrea sa stiu ce solutie ar fi. In cazul in care cu mine se intampla ceva cine o sa intre in posesia bunurilor pe care le am si a baniilor din conturi ? Precizez ca sotia mea are o problema cu banca din inaintea casatoriei, deci ea nu poate mosteni nimic pentru ca automat va lua banca. Am o fetita de doar 2 ani, se paote rezolva ca ea sa mosteneasca totul?
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:39, 14 Iulie 2019
Soția poate renunța la moștenirea Dvs., atunci când va fi cazul (deși, în teorie, banca poate revoca această renunțare).
Sau puteți face un testament în favoarea fiicei.
Presupun că soția dorește același lucru și nu îl va ataca.
Ce datorie are sotia, de cand dateaza si ce a facut creditorul pana acum ca sa o recupereze ?
Sotia are un credit ipotecar din 2007. Apartamentul a fost executat silit, dar a mai ramas o suma destul de mare de platit. Banca inca a facut propriri pe salariu, dar numai pentru faptul ca sotia este in maternitate momentan.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
www.avocatnet.ro/articol_505...

consultati-va cu un avocat, ati putea incerca o dare in plata si astfel sa scapati de problema principala.

In legatura cu intrebarea.. sunt solutii riscante, puteti dona copilului cu rezerva uzufructului viager numai pt dvs, insa asta inseamna ca nu mai puteti dispune de casa, ci doar sa o folositi.
Mai aveti varianta divortului in acte, astfel sotia nu va mai mosteneste.
Mai are varianta unei medieri cu banca , sa dea o suma si sa scape de datorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune donatie Lorelai679 Lorelai679 Bună ziua, În urma succesiunii, pot dona fiicei mele partea care mi-a revenit mie din moștenire, in calitatea mea de moștenitor ? Menționez că am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! 1.sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din ... Ana.S. Ana.S. Bună ziua! 1.Sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din prima căsătorie, iar soțul are 3 copii din prima lui căsătorie. Eu am un apartament luat ... (vezi toată discuția)