Având în vedere nivelul ridicat al culturii juridice de pe acest forum, sunt sigur că nu poate exista probleme juridice care nu pot fi clarificate. În acest sens sunt sigur că mă puteți lămuri în cadrul următoarei spețe. Trei frați vând un apartament unei persoane, în anul 2013. Persoana respectivă (cumpărătorul) dă în judecată o firmă SC IRAL SRL (o firmă care presupun că se ocupă cu gestionarea spațiilor ce au fost a statului), pe Municipiul unui oraș și Statul Român, tot în 2013. În proces cumpărătorul trece la reclamanți și pe cei trei frați fără a-i anunța pe aceștia. După 6 ani, adică acum (după mai multe amânări) frații primesc sentința civilă și totodată o somație (cu antetul primăriei acelui oraș) ca în termen de 15 zile să plătească 3100ron cheltuieli de judecată, altfel se trece la executare silită. Vă rog să-mi spuneți dacă este posibil așa ceva și dacă totuși este, cum se face plata? Mai bine spus fiecare plătește separat 775 ron? Mulțumesc!
ce ar fi putut reclama cei 3 frati alaturi de cumparator ? Sigur, sigur nu au fost parati ? Iar daca au fost pusi in fals ca reclamanti, nu nu aflat de proces niciunul timp de 6 ani ?
Interesati-va exact despre ce e vb. Scrie in hotarare si ce au de plata si cum, posibil sa raspunda in solidar pt acea suma.
Daca au fost părți în proces persoanele obligate la plata cheltuielilor au acces la dosar.Mergeti la arhiva studiați dosarul,copiați cererea de chemare în judecată,verificați semnăturile și apoi discutați cu un av daca este cazul sa formulati o plângere penală,o cale de atac daca hotărârea nu este definitivă etcDiscutati cu persoana care credeti ca v a introdus în dosar în mod fraudulos și spuneti-i ca o sa faceti o plângere în penal daca nu va achita sumele respective.
Deci pentru chemarea în judecată trebuia să se facă ceva acte din partea fraților?
În finalul Sentinței civile, scrie că ....Obligă reclamanții să plătească pârâtului suma de 3100 lei contravaloarea cheltuielilor de judecată generate de soluționarea dosarului....
Întrebarea este, dacă eu (sunt unul din frați) pot plăti suma de 775 lei și dacă da unde pot să o fac? Somația este de la DIRECȚIA FISCALĂ BRAȘOV. Distanța de la Năsăud (unde sunt eu) și Brașov este mare. O altă întrebare este dacă poate plăti altcineva în numele meu? Nu mai vreau alte complicații...
Dacă mi-ați da o adresă de e-mail v-aș trimite actele primite și poate ar fi mai ușor. Îmi cer scuze pentru ...tupeu!
Mulțumesc!