avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completare carnet de munca pt inlocuirea unui salariat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completare carnet de munca pt inlocuirea unui salariat aflat in incapacitate temporara de munca

Buna ziua,
O persoana, din afara unitatii, a suplinit titularii cand acestia se aflau in concediu medical ( perioade diferite respectiv ianuarie = 1,5 sapt , februarie 1,5 sapt, martie 2 sapt ).
Persoana a functionat apoi o perioada de 12 luni in alta parte. Acum trebuie sa isi intocmeasca dosarul pt acordarea somajului.
I s-a eliberat adeverinta cf L. nr.76/2002 (anexa 26)
Declaratiile au fost depuse conform legislatiei.
Acum cei de la somaj o trimit inapoi sa i se completeze perioadele respective in carnetul de munca.
Cum se procedeaza? Persoana a fost incadrata cu decizie interna pe durata concediilor medicale si atat.
Multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 27 Noiembrie 2009
o persoana din afara unitatii , chiar daca a suplinit pe cineva pentru o perioada ata de scurta, NU putea sa lucreze in baza unei decizii interne, trebuia sa i se intocmeasca contract de munca pe perioada determinata pe durata concediului medical.conf art.81a) din codul muncii
Persoana respectiva a fost practic detasata de la firma unde lucra, la firma dvs. pe perioadele respective, sa inteleg.
Inregistrarile din cartea de munca care ar fi trebuit sa se faca, sunt cele de detasare si incetat detasarea la firma dvs., deoarece, acea persoana a fost platita la alta firma decat cea la care are carnetul.
Obligatia efectuarii acestor inscrieri cade in sarcina firmei care a detasat persoana, nu in sarcina firmei la care s-a dispus detasarea.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Puteti sa-i eliberati adeverinte de vechime pentru perioadele respective ...
Adeverinta de vechime eliberata de angajator se vizeaza la ITM teritorial
Adeverinta respectiva nu sunt sigura ca se vizeaza, adica depinde de ITM. Si eu am avut niste salariati detasati la o firma a carei evidenta o tineam tot eu. Am eliberat adeverinte de vechime si nu mi-au fost primite la vizat la ITM. Au spus ca trebuie inmanata titularului si atat.:)

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime somaj vizata de itm lexoradeanu lexoradeanu am urmatoarea problema : intocmirea adeverintei am urmatorul caz : [b]03.12.2008-01.01.2012- 810 lei depus in revisal in 27.10.2011 dar conform actelor ... (vezi toată discuția)
Daca am lucrat si part time si full time pot depune adeverinta impreuna cu cartea de munca la somaj la disponibilizare viu viu Am lucrat 2001-2006 full time iar intre 2002-2004 si part time. Firma la care am lucrat part time mi-a inmanat o adeverinta specifica pe care am uitat-o intre ... (vezi toată discuția)
Reconstituire carnet de munca eujad eujad am avut un salariat pana in decembrie 1989. Acum acesta domiciliaza in America si lucreaza acolo. Imi cere reconstituire carnet de munca ptr ca l-a pierdut. ... (vezi toată discuția)