In aceste conditii exista vreo sansa de a beneficia de indemnizatie?
Conditia e sa fi platit impozit pe venit profesional timp de 12 luni inaintea nasterii, ceea ce inseamna din iulie 2007. Inteleg ca ati lucrat doar din octombrie, iar pe contractul de mandat dinainte nu ati platit impozit. In aceste conditii nu veti beneficia de indemnizatie.
Poate ca nu pot beneficia de indemnizatie in situatia in care sunt acum,dar as putea sa platesc lunile care imi lipsesc de pe cartea de munca?As plati un an numai sa pot beneficia de indemnizatie.
Mai greu... preusupunand ca daca firma la care ati fost broker va face retroactiv contract exact pe perioada care va lipseste (iulie-septembrie), ati depasit termenul in care puteati declara venitul pe anul trecut, deci sigur se lasa cu amenda pt dvs, la care se adauga impozitul. Nu stiu cat e amenda.
In cazul in care pentru mine nu e nici o solutie,sotul poate lua indemnizatia dar fara sa ia si concediu?
Nu, indemnizatia se acorda numai daca parintele sta cu copilul.
Sau poate beneficia numai de cei 300 lei daca se duce si la munca?
Sunt 100 de lei, ceilalti 200 sunt alocatia copilului pe care o luati oricum.
Mai este valabila prima de 100 de lei?
Nu e prima, e un stimulent, da.
De asemenea am auzit ca exista o alta prima pe care o plateste firma si care poate fi chiar egala cu un salariu.Este adevarat?Si daca da,in ce conditii se poate obtine si de care din soti?
Se obtine de sotul care ia si concediul si indemnizatia, si e egala cu un salariu mediu pe unitate.