avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul pensie alimentara pentru militari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul pensie alimentara pentru militari

Buna ziua. Fostul soț e militar și in perioada Ianuarie-Iunie 2020 va pleca in Afganistan. In decizia judecătorească pentru divorț, pensia alimentara a fost stabilită la 25% din venituri, exceptând norma de hrana. Salarul in perioada aceasta va fi compus din salarul dublat in România plătit direct de unitatea militară și o parte in valuta, plătită in alt cont ( nu știu dacă de unitate sau de către Stat, oricum știu ca va primi fluturaș de salar și pentru valuta). Am temei legal sa cer majorarea pensiei alimentare in acea perioada?
Eu zic ca NU!
Decizia ICCJ cu privire la modalitatea de calcul a pensiei de intretinere datorata, face referire la veniturile permanente si nu ocazionale. Astfel daca nu vorbim de un venit permanent nu poate fi luat in calcul.
In al doi-lea rand, inteleg ca aveti stabilita pensia de intretinere in cota procentuala si nu in suma fixa. Deci, nu se justifica o actiune in majorarea pensiei de intretinere. Indiferent de veniturile pe care acesta le are, i se vor aplica cota de 25% ... deci nu aveti ce majorare sa solicitati.
Cred ca nici eu nu m-am exprimat tocmai corect. Dacă tatăl in perioada data are venituri mai mari, nu este și normal sa vireze pensia alimentara aferentă celor 25% din venitul încasat? Clar el va avea salarul mărit in acea perioada. Eu in momentul de fata primesc in cont 460 de lei pe care dansul ii depune personal. Dacă in perioada majorării veniturilor el nu calculează cei 25% și depune normal doar cei 460 de lei ce pot face?

Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nici o sansa.veniturile permanente, nu pentru 1-3-6 luni.Permanete inseamna cand se schimba salariul fix net ,banii in mana.
Nu inteleg de ce vedeti parintele ca pe un card?numai sa-l sugeti de bani.In loc sa vb frumos sa vina el cu bani in plus investiti in copil, scoala, sport, haine mancare etc vacante meditatii vreti numai sa luati.
Doamna draga, va adresati unui executor cu hotararea jud ce o aveti si va clcula si executa el cei 25%. Inainte de acest demers, va sfatuiesc totusi sa incercati un dialog scris, cu buna credinta.
Domnule Sobolaniu:
Nu inteleg de ce vedeti parintele ca pe un card?numai sa-l sugeti de bani

pensia e datorata copilului, nu mamei si nu e la bunul plac al tatalui. Naspa, dar asta e! De aia traiesc unii cu conturile blocate pe viata.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uitati-va pe hotarare , daca e scris doar procentul, apelati la executor pt ca nu conteaza cate luni ia salariul majorat , plateste si din ala.
460 de lei va calculeaza tatal sau e specificat in hotarare ?
Daca e specificat in hotarare suma de 460 de lei, va trebui sa va adresati instantei pt majorare daca nu va intelegeti cu tatal sa plateasca mai mult.

Alte discuții în legătură

25% din orice venit al tatalui? (pt copil incredintat mamei) elisae elisae Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in aceasta situatie: parintii mei s-au despartit cand aveam 10 ani. Pana la 18 ani mama l-a dat in judecata pe tata - ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere gabicont gabicont Buna ziua, sunt mama divortata locuiesc cu fostul sot pana la definitivarea partajului, custodie comuna ptr minor, platesc pensie de intretinere ptr cei doi ... (vezi toată discuția)
Explicati-mi hotarararea judecatoreasca !(va rog) karenina-roman karenina-roman Va rog frumos,explicati-mi si mie urmatoarea hot.jud.: ,,Majoreaza obligatia de intretinere stabilita prin sentinta civila nr.x/zzzz,a judecatoriei X , de la ... (vezi toată discuția)