avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1266 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe succesiune

Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneți cum e mai avantajos financiar să fac succesiunea, după un părinte sau după amândoi odată?
Caz concret, mama mea a murit în septembrie 2017 și ar trebui să fac succesiunea până în septembrie 2019 pentru a nu mai plati impozitul de 1 %. Dacă nu fac succesiunea acum și fac după ce nu mai e tatăl meu plătesc contravaloarea a doua succesiuni(pentru mama și pentru tata) plus impozitul de 1 % sau numai o succesiune plus impozitul de 1% ?
Menționez că sunt singurul lor copil.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:50, 20 Iulie 2019
plătesc contravaloarea a doua succesiuni(pentru mama și pentru tata) plus impozitul de 1 %

asa
Deci indicat e să fac acum succesiunea pentru mama și la momentul respectiv pentru tata pentru a nu mai plati impozit.

gi-jane2 a scris:

plătesc contravaloarea a doua succesiuni(pentru mama și pentru tata) plus impozitul de 1 %

asa

da, asa e indicat, insa nu cred ca terminati pana in septembrie, dar incercati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna doi frati.moare mama.unul dintre ei cedeaza mostenirea in ... Ingheta Ingheta Buna Doi frati.moare mama.unul dintre ei cedeaza mostenirea in favoarea celuilalt la succesiunea facuta imediat dupa mama.un frate a crescut cu mama unul cu ... (vezi toată discuția)
Lamuriri succesiune lilysta lilysta Mama mea a decedat in februarie 2006,nu am facut succesiunea de fapt am dat o declaratie la notar ca renunt in favoarea tatalui meu .Mentionez ca sunt unicul ... (vezi toată discuția)
Succesiune dan66aurel dan66aurel Nu am frati sau surori, mama a decedat de un an si o luna tata traieste, ce se intampla daca nu fac succesiune supa moartea mamei si o fac dupa ce moare si ... (vezi toată discuția)